Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΑΕ: Ποδοσφαιρική Αθλιότητα Ελλάδος



Tου Νικου Γ. Ξυδακη
«Θα παίξει 52 - 48. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Αρη... Πρόσεξε, δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις;». Οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν χθες στον Τύπο, προϊόντα υποκλοπής προφανώς, θα προκαλούσαν ιλαρότητα, αν δεν επρόκειτο για ένα ακόμη επεισόδιο του ιταμού σίριαλ «ΠΑΕ: Ποδοσφαιρική Αθλιότητα Ελλάδος».
Τα προϊόντα υποκλοπής, οι «κασέτες της λαϊκής» όπως τις χαρακτήρισε ο εμπλεκόμενος Αχ. Μπέος, είναι άλλη μια απόδειξη ότι το

«Η Τουρκία ζει έξω από τη διεθνή έννομη τάξη»

Δριμεία κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη

Σκληρή κριτική στη στάση της Τουρκίας με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Ελλάδα, ασκεί η Ντόρα Μπακογιάννη και δηλώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα βελτιωθούν όσο η γειτονική χώρα «ζει σε έναν εντελώς δικό της κόσμο, έξω από τη διεθνή έννομη τάξη».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε θετικό οι δύο ...

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Όχι στην τρομοκρατία της δραχμής


Έχω κουραστεί να απαντώ σε τηλεφωνήματα φίλων και γνωστών για το αν θα πρέπει να βάλουν τα λεφτά τους κάτω από το στρώμα, μην τυχόν και επιστρέψουμε στη δραχμή. Ο κόσμος φοβάται και δικαιολογημένα, καθώς δεν τον πείθει ο λόγος της κυβέρνησης. Παρ΄ όλα αυτά, οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Το σενάριο της δραχμής ισχύει όσο και εκείνο της πρόσκρουσης ενός μεγάλου μετεωρίτη στη γη. Μπορεί να συμβεί, αλλά οι πιθανότητες είναι μηδαμινές  για το ορατό μέλλον...

Είναι παρακινδυνευμένο να παίρνει κανείς μία τόσο σαφή θέση σε σχέση με τα μελλούμενα. Το ρεπορτάζ, πάντως, αυτό λέει. Ότι η Ευρώπη θα αποφύγει πάση θυσία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου με την πλήρη κατάρρευση της Ελλάδας. Μπορεί να επιλεγεί η κατάρρευση σε δόσεις, αλλά ακόμη κι αυτό το σενάριο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Με άλλα λόγια, η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Με δύο «όχι» από το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα


Με δύο "όχι" από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία για τη δόμηση στα νησιά ολοκληρώθηκε τελικά η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα, που άναψε φωτιές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι γενναίες υποχωρήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν τις ...

Αναπόφευκτος ο ανασχηματισμός

Αλαλούμ στην Αθήνα την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει κρίσιμη μάχη στην Ε.Ε. Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση μετά και την παραίτηση του γ.γ του υπουργείου οικονομικών κ. Γεωργακόπουλου. Την ίδια στιγμή που στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού για μια λύση που θα δώσει ανάσα αν όχι λύση στην ελληνική κρίση, στην Αθήνα η κυβέρνηση βρίσκεται ...

Στρος-Καν: Οι Έλληνες βρίσκονται στα σκατά

Στρος-Καν: Οι Έλληνες βρίσκονται στα σκατάΤη σκληρή αλήθεια είπε σε γαλλικό ντοκιμαντέρ ο επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν για την κατάσταση στην Ελλάδα και τους Έλληνες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά", χωρίς να παραλείψει να χαρακτηρίσει το ΔΝΤ και τον εαυτό του ως "σωτήρες" της χώρας μας.
Το ντοκιμαντέρ, με τις ατάκες που...

Ολλανδία: «Κέντρα Έξυπνης Εργασίας», ένα καινοτόμο δίκτυο

Ένα δίκτυο εθνικής εμβέλειας που αποκαλείται «Κέντρα Έξυπνης Εργασίας» απλώνεται ραγδαία στην Ολλανδία, δημιουργώντας ένα καινοτόμο προηγούμενο στη μορφή απασχόλησης, αναφέρεται στην ιστοσελίδα euractiv. Η αναζήτηση εφαρμογών της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα στην εργασία τους είναι ...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ Δ. Γεωργακόπουλος



Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε, με επιστολή που απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. 


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πραγματικοί λόγοι είναι η έλλειψη επικοινωνίας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και το γεγονός ότι επιχειρήθηκε να του χρεωθεί η κακή πορεία των εσόδων.


Σημειώνεται ότι η παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου έγινε δεκτή.




Πηγή:www.capital.gr

Επιχείρηση "παρτα όλα" από τον Νταβούτογλου


Εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση από την απροκάλυπτη και κυνική ομολογία του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας περί Δωδεκανήσων χωρίς Καστελόριζο!

Αποκαλυπτικός όσο ποτέ και με ειλικρίνεια που αγγίζει τα όρια του κυνισμού ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου μετέτρεψε μία επίσκεψη «ρουτίνας» στην Αθήνα σε ένα διπλωματικό σεμινάριο υψηλού επιπέδου. Καλυμμένος πίσω από το μειλίχιο πρόσωπο και το δήθεν ανυπόκριτο χαμόγελό του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέπτυξε το «όραμά» του για να καταστεί υποτίθεται το Αιγαίο μία θάλασσα ειρήνης που ενώνει την Ελλάδα και την Τουρκία.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κώστας Μητσοτάκης... Απλά ο μεγαλύτερος εν ζωή ηγέτης του 2ου μισού του 20ου αιώνα.


Από την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα εκτεθειμένοι βγαίνουν όλοι όσοι τον λοιδόρησαν και φυσικά όλοι όσοι του... ροκάνιζαν την καρέκλα εκτελώντας εντολές των διαπλεκομένων συμφερόντων που λυμαίνονται χρόνια τώρα την χώρα και την έφτασαν στην τωρινή της κατάσταση, δηλαδή την έριξαν στον γκρεμό. Όχι, δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, έχουμε πέσει μέσα και τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μετριάσουμε τις επιπτώσεις από την πτώση αυτή όσο περισσότερο γίνεται.

Χρειάζεται ευρεία συναίνεση σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη

«Έφτασε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό»

Την ανάγκη για ευρεία συναίνεση προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα προσέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση. Έχουμε όλοι κοινούς στόχους. Δυστυχώς όμως τα κόμματα είναι βαθιά διχασμένα. Η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν και υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή τους λογική, η δε κυβέρνηση ακόμη και ...

Αλέξης Παπαχελάς: Ευχόμαστε η καταστροφή που θα προκαλέσουν στη χώρα ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, να είναι αναστρέψιμη την επόμενη μέρα!

Η εύκολη λύση όταν η χώρα φτάνει, πάλι, στον γκρεμό είναι να μιλήσει κανείς για την εθνική συνεννόηση, ακόμη και για μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Μετά όμως σκέπτεται κανείς ποια συνεννόηση, για ποια θέματα, με ποιους ανθρώπους, ποιες υγιείς δυνάμεις στην πολιτική;
Εδώ είναι προφανές ότι συναίνεση και ...

Foreign Policy: Αναμένοντας το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι

Το απρόβλεπτο κύμα αλλαγών που χτύπησε τον Αραβικό Κόσμο τον περασμένο μήνα έχει ανατρέψει όλες τις προβλέψεις και τις συμμαχίες δεκαετιών, σχολιάζει το περιοδικό Foreign Policy.

Ωστόσο, η πολιτική μεταμόρφωση της περιοχής ενδέχεται να επισκιαστεί φέτος από ακόμα ισχυρότερες αλλαγές στην Παγκόσμια Οικονομία. Η Παγκοσμιοποίηση βρίσκεται σε...
 μια μεταβατική κατάσταση, λόγω ορισμένων πιέσεων που εδώ και ...

Η Moody’s υποβαθμίζει η κυβέρνηση σφυρίζει

Καθόλου ξαφνική και καθόλα αναμενόμενη ήταν η χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Moody’s.  Αν θυμάστε ήταν να γίνει στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρες κατάθεσης του προϋπολογισμού και αξιολόγησης από την τρόικα, αλλά οι παρακλήσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι θα...

Off Shore Εταιρίες. Μήπως θάπρεπε να κάνουμε και εμείς μία;

Μια καταπληκτική εφεύρεση των λαμογίων που ζει και αναπνέει σε όλο τον κόσμο είναι οι λεγόμενες υπεράκτιες εταιρίες ή κοινώς ...... off shore.
Αντίθετα με όσα πιστεύει ο αφελής και άσχετος μέσος μεροκαματιάρης εργαζόμενος, ο καθένας από μας μπορεί να δημιουργήσει και να είναι ιδιοκτήτης μιας off shore εταιρίας, εύκολα, γρήγορα και φθηνά.
Υπάρχουν δικηγορικά γραφεία στην ...

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τι μου αρέσει τώρα με την κρίση


Μ’αρέσει που η γειτονιά μου έχει μεταμορφωθεί σε σκηνικό από αμερικάνικη ταινία δράσης του ’80. Ζητιάνοι άστεγοι τρώνε από τα σκουπίδια, κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, σέρνουν καροτσια σουπερ μάρκετ που μέσα έχουν όλα τα υπάρχοντά τους. Περιπολικά,ασθενοφόρα και πυροσβεστικά περνούν κάθε 10 λεπτά με τη σειρήνα αναμμένη. Επιτέλους...
έχουμε τσαιναταουν και μαύρα γκετα συμμοριών. Που τα είχατε δει αυτά ρε ? Ε ? Άσε που τώρα πια λες ότι μένεις στα κάτω πατήσια και βλέπεις τον άλλο να σε κοιτάει με δέος και περιέργεια μαζί.Είναι σαν να του είπες ότι μένεις στο Μπρονξ.
Μ’αρέσει επίσης που μου δίνεται η ευκαιρία να εξασκήσω το καράτε σαν αυτοάμυνα. Ποτέ παλιά δε μου είχαν επιτεθεί με μαχαίρι και ένιωθα ότι τοσα χρόνια σχολής είχαν πάει τζάμπα. Επίσης νιώθω ότι σύντομα, βάσει πιθανοτήτων θα μου δωθεί και μένα η ευκαιρία να κάνω μία ηρωική πράξη άξια προβολής από τον Αυτιά.

Στα «σκαριά» πραξικόπημα τρόμου και αίματος

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Τα σπέρματα μιας θανατηφόρας ασθένειας αιωρούνται στη βαριά και νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, όπως πριν από τη θύελλα…

Εκτάκτως συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο σήμερα το απόγευμα

Βιβλιοθηκάριος στου Μαξίμου


Τρίτης ηλικίας πια με οστεοπόρωση, γυαλιά κρεμασμένα στο στήθος, κάλτσα trois catre και φούστα μπλούζα των 70’s.

Μεγαλοκοπέλα, αυθεντία στο προλέγειν τα μελλούμενα, γνωρίζει άριστα τα πληκτικά stories. Λέγεται πως ο Μολυβιάτης ίσως ήταν ένας πόθος της αλλά, μετά το ‘07, δεν ακούστηκε καν το όνομά του στα απογεματινά τσάγια της.
Η Jennifer είχε φτάσει Ιούλιο του ’56 μόνη τουρίστρια στη Σίφνο, κι ο Σεπτέμβρης τη βρήκε στο Ακρωτήρι της Θήρας να εξομολογείται μινωϊκούς θρύλους στο κύμα. Μαγεύτηκε από τα αιγαιοπελαγίτικα μυστήρια κι ένας λιγούρης Ζηλανδός πρόξενος μεσολάβησε να μπει στο γραφείοτου Καραμανλή για μεταφράστρια. Βρέθηκε αργότερα μία θέση στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής κι έκτοτε χάθηκε στα τριμένα εξώφυλλα. Μπορεί σύζυγο να μη βρήκε, άντρες όμως γνώρισε πολλούς καθρεφτισμένους σε μπυραρίες.
Δική της έμπνευση ήταν ένα βιβλιοθηκονομικό παράρτημα που από το ‘84 στεγάζεται στο ημιυπόγειο του Μαξίμου. Ξεκίνησε ως αστείο για το ποιος ήταν ο πρώτος αμούστακος πρωθυπουργός, ενώ πάνω από τη μπερζέρα κρέμασε τον Παπάγο, τελευταίο εκλεγμένο μουστακαλή. Η ιδέα ήταν να κάνει

Αναζητούν νέο μοντέλο διακυβέρνησης


Η Καθαρή Δευτέρα είναι ημέρα καθαρμού του ανθρώπινου σώματος και πνεύματος εν όψει της Μεγάλης Σαρακοστής, της οποίας αποτελεί την πρώτη μέρα. Η Σαρακοστή, όμως, δεν είναι Μεγάλη λόγω των σαράντα ημερών της, αλλά επειδή αποτελεί την προετοιμασία για τη Μεγάλη Εβδομάδα με τα πάθη του Χριστού. Γεμάτο επίκαιρους συμβολισμούς το...

Μυρίζουν εκλογές: Το «όλον ΠΑΣΟΚ» ετοιμάζει ο Καρχιμάκης με επαναφορά (;) Λαλιώτη



Όταν τον Σεπτέμβριο του 2010 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεγε τον Μιχάλη Καρχιμάκη για τη θέση του γραμματέα του.... Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι έκαναν λόγο για «στρατηγικής σημασίας» επιλογή. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνώριζε εξάλλου καλύτερα από τον καθένα ότι ο δρόμος του μνημονίου θα είχε το ανάλογο πολιτικό κόστος και ένα από τα ζητούμενα, εκτός από την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων για την έξοδο της χώρας από την σφοδρή οικονομική κρίση, ήταν η επιτυχής επανασύνδεση της κυβέρνησης με τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι το κοινωνικό προφίλ του

«Χτύπημα» από Moody's

Αθήνα Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε την Κ.Δευτέρα πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, από το Β1 στο Ba1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεοκοπίας της.

Η σημερινή υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s είναι ...

ΕΚΤ: Σπεύδει να ξεφορτωθεί τα ελληνικά «τοξικά»!

 
Να ξεφορτωθεί πάση θυσία στις 25 Μαρτίου τα ελληνικά «τοξικά» ομόλογα, αλλά και όλα τα άλλα «χαρτιά» της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που έχει συγκεντρώσει στο χαρτοφυλάκιό της επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι πιέσεις φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται έτοιμη να...διευκολύνει την ΕΚΤ να απαλλαγεί από το βάρος, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τα πάντα για να μείνει ισχυρό το ευρώ

Αθήνα Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου θα στείλει «σαφές μήνυμα» στις αγορές, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι συμφωνεί πως «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να παραμείνει ισχυρό το ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα δυνατότητας του μελλοντικού μόνιμου μηχανισμού (ESM) να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή να θέτει στη ...

Συνέντευξη του Επιτρόπου, Όλ. Ρεν, στην εφημερίδα Handelsblatt: "Επιβαρύνουμε υπέρμετρα τις δύο χώρες" (Ελλάδα, Ιρλανδία)


Γερμανία: Συνέντευξη του Επιτρόπου, Όλ. Ρεν, στην εφημερίδα Handelsblatt: "Επιβαρύνουμε υπέρμετρα τις δύο χώρες" (Ελλάδα, Ιρλανδία)

 Ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν ζήτησε από την Ευρωζώνη να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο τους όρους της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία. "Βλέπω τον κίνδυνο ότι επιβαρύνουμε υπέρμετρα τις δύο χώρες με τους αυστηρούς όρους χορήγησης των πιστώσεων", λέει ο κ. Ρεν σε προδημοσίευση αποκλειστικής συνέντευξής του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Η Ευρωζώνη "πρέπει να μειώσει τα επιτόκια των πιστώσεων για την Ελλάδα και την Ιρλανδία", λέει ο κ. Ρεν. Για την Ελλάδα ζητά επιπρόσθετα ...

στα Ταταύλα για το Καρναβάλι

Η γιορτή, που έσβησε το 1941, διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά
Της Ιωαννας Φωτιαδη
«Καροτσέρη τράβα, να πάμε στα Ταταύλα», τραγουδούσαν κάποτε οι μασκαρεμένοι Ρωμιοί από κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης που έσπευδαν στα Ταταύλα για το Καρναβάλι. Στίχοι τραγουδιών και χαμογελαστοί μασκαράδες σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες ήταν μέχρι πρότινος οι μοναδικές ενθυμίσεις από το «Μπακλαχοράνι», το ρωμαίικο ...