Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μάχαιραν έδωσες, Μάχαιραν θα λάβεις

Τον Μάρτιο του 2009, με την παγκόσμια οικονομική κρίση να χτυπάει… επίμονα την πόρτα της Ελλάδας, ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε έναν κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. Τους είδε όλους. Το τι ακριβώς τους είπε, δεν το μάθαμε ποτέ. 
Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο το πολιτικό δυναμικό του τόπου γνώριζε από τότε, έναν ...

Παπανδρέου ο Χιουμορίστας «από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια»


Ολοκληρώνονται οι εορτασμοί των Αποκρεών αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι εορταστικές δηλώσεις του τριημέρου ξεκίνησαν από τη Βουλή και ειδικότερα από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο αγαπημένος πρωθυπουργός όλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο αγώνας για να αφήσουμε πίσω μας τον παλιό κόσμο θα είναι μακρύς και δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλά, αλλά από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια»

Βρε τον μπαγάσα! Είναι και χιουμορίστας!

ρουφιάνος, ένας μεταλλαγμένος νεοέλληνας


Γράφει η Ευγενία Ηλιοπούλου

Είναι το είδος ανθρώπου που θα βρεις σε όλους τους χώρους εργασίας. Έτσι και στις κλινικές του ΕΣΥ .Μπορεί να είναι ειδικευόμενος αλλά και επιμελητής. Δεν θα τον ανακαλύψεις εύκολα αλλά θα τον καταλάβεις από μερικά κύρια χαρακτηριστικά όπως: ιώβεια υπομονή απέναντι στον προϊστάμενο και ειρωνεία απέναντι στους μικρούς συναδέλφους του. Επιδεικνύει μόνιμη προθυμία απέναντι στις εντολές του....

Η λύση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης
Η σύνοδος κορυφής του Μαρτίου δεν θα προσφέρει, παρά ελάχιστα, στη διαχείριση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος
Ολες οι πληροφορίες και οι επίσημες δηλώσεις των ευρωπαίων υπευθύνων κατατείνουν στην εκτίμηση ότι η σύνοδος κορυφής του Μαρτίου δεν θα προσφέρει, παρά ελάχιστα, στη διαχείριση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.
Οι διεκδικούμενες διευκολύνσεις δεν θα ...

ΟΙ ΑΘΕΜΙΤΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Γιώργος Κασσιμάτης:
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, Η ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ, Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΜΠΛΟΚ
Προτού φτάσουμε στο παρόν άρθρο, προέκυψαν τρία νέα γεγονότα που επαληθεύουν τους στόχους του ολοκληρωτικού δεσίματος της χώρας με τις Συμβάσεις Δανείου: Η κυνική ανακοίνωση της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η γερμανική κυβέρνηση στα...

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τι λένε οι Πομάκοι για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη



Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας
Εκδότης της Πομάκικης εφημερίδας NATPRESH
Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης

Τα χαρίζει όλα ο Γιώργος Παπανδρέου

Ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά χωριά της ορεινής Ξάνθης επισκέφθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για τον οικισμό Δημάριο του δήμου Μύκης απ’ όπου κατάγονται αρκετοί από εκείνους που εντάσσονται στους λεγόμενους φανατισμένους υποστηρικτές της άποψης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ότι στη Θράκη δεν υπάρχει μουσουλμανική αλλά τουρκική μειονότητα...»

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αλλοίμονο


Γράφει ο Όμηρος

Η είδηση από το διαδίκτυο αλλά και από τα έντυπα ΜΜΕ αφήνει άναυδο τον Έλληνα φορολογούμενο και ταλαίπωρο πολίτη:
 "Το κόψιμο τουλάχιστον 20% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και των λειτουργικών δαπανών 15-25% απαιτεί εδώ και τώρα η τρόικα, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμη και αλλαγή της νομοθεσίας, με αυστηρές κυρώσεις για τις διοικήσεις που θα συνεχίσουν να αψηφούν τις εντολές της.

Αρκετές από τις κρατικές επιχειρήσεις, ακόμη

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Η Δημοκρατική Συμμαχία λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Τα πολιτικά κόμματα ακόμη και σήμερα δεν λένε αλήθειες»


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη ολοκλήρωσε την περιοδεία της στους νομούς... Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας, όπου είχε συναντήσεις με εκπρόσωπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, φορείς της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπους...
των παραγωγικών, αγροτικών και επιστημονικών

Το ride είναι over



Σχολιάζει ο Loukisios de sade

Τη δεκαετία του ‘70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες Austin Morris Allegro! Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε να στο χαλάσει. Τόσο καλά… Και μετά ήρθε η δεκαετία του ‘80. Και το ΠΑΣΟΚ. Και γέλασε το χείλι του κάθε πικραμένου.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ανήσυχος ο Παπανδρέου για την οικονομία


Σε συμπληγάδες η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, σύγκρουση με την αντιπολίτευση στο εσωτερικό.


Με «κομμένα τα φτερά» εμφανίζονται τα τελευταία 24ωρα τόσο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έπειτα από τις επαφές που είχαν στο Βερολίνο και τα πολλά θολά σημεία που έμειναν