Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι εκλογές το ΠΑΣΟΚ και η μεγάλη εικόνα


Του Κώστα Ανδριανόπουλου

Βαδίζουμε προς εκλογές; Οι εκτιμήσεις είναι αβέβαιες, δεδομένου ότι η τελική απόφαση λαμβάνεται μέσα από ειδικότερες σταθμίσεις, οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται. Το σίγουρο είναι ότι η επικαιρότητα πήρε εκλογική τροπή. Βοήθησαν γι’ αυτό οι τελευταίοι συγχυτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης οι οποίοι με τη σειρά τους προήλθαν από την αποκάλυψη του κακότεχνου σκηνικού που σκόπευε να στήσει γύρω από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας των 50 δισ.
Ανεξάρτητα από αφορμές, επιμέρους περιστατικά κ.λπ. η συγκυρία καθίσταται εκλογική εξαιτίας της δυσχερέστατης θέσης που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική «με το Μνημόνιο σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία», εξαντλείται. Η χώρα ερημώνεται ενόσω και η χρεοκοπία συντελείται. Η ενασχόληση του Παπανδρέου με την επιμήκυνση του χρέους

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Σενάριο, όχι μονόδρομος η επιστροφή στη δραχμή»


Αίσθηση προκαλεί έκθεση οικονομολόγων που πρόσκεινται στο Ινστιτούτο Ifo, η οποία προβάλλεται σε γερμανικές εφημερίδες ως προτροπή για αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ. Οι ίδιοι λένε ότι η ανάλυσή τους παρερμηνεύθηκε.
«Δεν απαιτούμε την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ΟΝΕ», διευκρινίζει ο Γιαν Έγκμπερτ Στουρμ, καθηγητής μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, το οποίο πρόσκειται στο γνωστό Ινστιτούτο Οικονομικών μελετών του Μονάχου Ifo.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τοση μπάλα και τόση τσόντα είχαμε να δούμε από την εποχή της ...εθνοσωτηρίου



Kαι κάνω αυτήν την άθλια σύγκριση, επειδή εκεί ακριβώς δυστυχώς με οδηγούν τα γεγονότα και φυσικά ο όλος χειρισμός από τα ΜΜ"Ε" του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παπανθηναικού.
Δεν υπάρχει άλλο θέμα στην ατζέντα των καθεστωτικών καναλαρχών, εκτός από τα επεισόδια και τον Μαρινάκη!
Ούτε το ξεβράκωμα που έκανε ο Στρος Καν στην κυβέρνηση για το ΔΝΤ, ούτε... οι γελοιότητες και η ασυνεννοησία των υπουργών της!
Ζήτω το ποδόσφαιρο και η τεχνητή όξυνση του Μαρινάκη, ο οποίος λειτούργησε ως "λαγός" του ΠΑΣΟΚ για τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα τρομακτικά του καθημερινά προβλήματα.
Και αφού έκανε τη δουλειά του, έρχεται τώρα να ζητήσει συγνώμη!
Φανταστείτε την διαστροφή των δημοσιογράφων, που αντί να ‘κάτσουν στο σκαμνί’ τους κυβερνητικούς υπουργούς Λοβέρδο και τον αντιπρόεδρο Πάγκαλο, ζητάνε τα ...ρέστα από τον Σαμαρά!
Όχι ρε, ο Καραμανλής φταίει!
Ο Βάζελος!
Γι αυτό σε λέω:
ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ!
Πηγή