Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Γιά την τιμή της.......βενζίνης

Αναρτώ την αφίσα για να δείξω δύο πράγματα.

Πρώτο ότι η βενζίνη, είναι το μοναδικό προϊόν του οποίου η φορολογία ανέρχεται στό εξωφρενικό ποσοστό του 63% περίπου.

Και δεύτερο ότι η τιμή διηλυστηρίου αφορά το 28% της τελικής τιμής. Όταν λοιπόν μεταβάλεται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, η μεταβολή αυτή επειρεάζει μόνο το 28% της τιμής και δεν δικαιολογούνται με τίποτα οι υπερβολικές μεταβολές στην τελική τιμή, οι οποίες μόνο κερδοσκοπικές μπορεί να είναι.

Η ώρα της αντίδρασης

Γράφει ο Όμηρος

Η ώρα του Ελληνικού λαού έφθασε. Μην ξεγελιέστε από το πρόσωπο της κυβέρνησης που γίνεται πιό φιλολαϊκό παραμονές εκλογών, και από τα ψεύτικα λόγια που γίνονται πιό γλυκά, για να χαΙδεύουν καλύτερα τα αυτιά. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης. Μην ξεγιελιέστε από συμπεριφορές σαν των φορτηγατζήδων που με άγνωστο ποιά ανταλλάγματα πούλησαν τον αγώνα τους. Μην ξεγιελιέστε από την αδράνεια των εργατοπατέρων. Η τίγρης είναι εδώ. Εχει κρύψει τα νύχια της και περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών. Περιμένει να δεί αν θα μας κατασπαράξει μέ η χωρίς την θέλησή μας. Μη παρασύρεστε από τα κανάλια. Είναι εδώ γιά να πάρουν το μερίδιό τους όσο θα μας ξεσκίζουν. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αποφασιστικά, χωρίς συναισθηματισμούς, χωρίς δε βαριέσαι, θα είμαστε υπεύθυνοι για τις μαύρες μέρες που θα έρθουν. Εχουμε καθήκον απέναντι στούς εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στην τρίτη ηλικία, απέναντι στην πατρίδα που θα δεινοπαθήσει, απέναντι στούς προγόνους μας, απέναντι στην ιστορία. Ας μην αφήσουμε την χώρα μας να γίνει μιά νέα Αργεντινή, η μια νέα Βενεζουέλα. Υπάρχει δυνατότητα αναστροφής της κατάστασης. Ας πάρουμε τον έλεγχο από τα χέρια των ανίκανων, ερασιτεχνών, που δεν ενδιαφέρονται για την χώρα μια και δεν είναι δική τους. Ας τους δείξουμε ότι μόνο για λίγο μας ξεγέλασαν.

Ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο Έλληνας δεν μασάει. Ας το στείλουμε με την ψήφο μας. Και μετά η συνέχεια θα είναι πιό εύκολη.

Οι εχθροί του Ελληνισμού περιμένουν  μια λανθασμένη επιλογή μας για να πάρουν μέρος στον διαμερισμό των ιματίων της πατρίδας.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η μαγεία της Ελληνικής γλώσσας

Το πήρα από το echedoros.blogspot.com . To δημοσιεύω σε μία νέα σελίδα όπου θα τοποθετώ άρθρα σχετικά με την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό.
Όμηρος
29 Sep 2010 
Η παλαιότερη γλώσσα στον κόσμο είναι η Ελληνική με 5.000.000 λέξεις!
 Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες).
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ´ αυτήν δεν υπάρχουν όρια (Μπιλ Γκέιτς ).
Η Ελληνική και η Κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Το πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976 με την κατάργηση

Ένα έτος Ελληνικής αδράνειας στα Βαλκάνια

Μετά από ένα χρόνο διακυβερνήσεως της χώρας από τον κ. Γ.Α. Παπανδρέου είναι χρήσιμο να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της βαλκανικής μας πολιτικής. Θα μπορούσα κάλλιστα να αφήσω λευκή τη σελίδα, διότι ουδέν το αξιοσημείωτο επιτύχαμε, απλώς αδρανήσαμε. Παρά την παρουσία του ιδίου του Πρωθυπουργού επικεφαλής του ΥΠ.ΕΞ. μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η χώρα μας δείχνει να μην έχει καταλάβει τί σημαίνουν οι εξελίξεις στα γειτονικά μας κράτη. Η επίσημη διπλωματίαμας αρκείται να αναμασά την καραμέλα περί καλής γειτονίας και περί προωθήσεως της ευρωπαϊκής εντάξεως των βαλκανικών κρατών.
Αντιθέτως η Τουρκία έχει φιλόδοξα σχέδια για την παρουσία της στην περιοχή. Όπως ομολογεί ο Τούρκος επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου (βλέπε το βιβλίο του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ, που κυκλοφορεί και στα ελληνικά) η Άγκυρα έχει επιλέξει την αναβίωση του Οθωμανισμού, την αξιοποίηση του Ισλάμ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Να γιατι δαιμονοποιεί η λέσχη Bildeberg τους κλασσικούς μας προγόνους



Ξέρετε πώς καταπολεμά τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό –την πιο επικίνδυνη, αλλοτριωτική έκφανσή του– ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, τούτος ο σαλός και αφορεσμένος, καταπώς μυκτηρίζεται απ’ τους Αμερικανούς και τα τσιράκια τους;  


του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΛΛΕ 

Στη Βενεζουέλα, λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη επαναστατικό σύστημα εκπαίδευσης παιδιών στην κλασική μουσική. Σήμερα είναι ενταγμένα σ’ αυτό 350.000 παιδιά, με προοπτική το εκατομμύριο. Πέρα απ’ τις γνωστές θετικές συνέπειες της μουσικής, που ζεσταίνει την ψυχή και ανασταίνει τη σκέψη, τα παιδιά της Βενεζουέλας, τα παιδιά της αλητείας, των φαναριών, καταυγάζουν στις γειτονιές του κόσμου σαν μεγάλοι μουσικοί και διευθυντές των σπουδαιότερων χορωδιών, φιλαρμονικών κ.λπ. Το «Ελ Σιστέμα», το δίκτυο από ορχήστρες παιδιών και νέων, που ίδρυσε ο συνθέτης Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, απαριθμεί 154 ωδεία.

Πρόκειται για μια μοναδική στον κόσμο καλλιτεχνική και κοινωνική πρωτοβουλία με στόχο να βοηθηθούν τα φτωχότερα παιδιά να ξεφύγουν απ’ τη μιζέρια, να αποκτήσουν ένα σύνολο αξιών χάρη στη μουσική παιδεία, να μυηθούν στην αισθητική, να «εξυψωθεί η ψυχή τους», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Αμπρέου. Μακρύς ο κατάλογος επιτυχιών διεθνούς μαρμαρυγής. Ενδεικτικά: Λέναρ Ακόστα, κλαρινετίστας, πρώην φυλακισμένος εννεάκις για ένοπλη ληστεία και λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Μιγκέλ Νίνο, βιολοντσελίστας, πρώην παιδί του δρόμου. Έντικσον Ρουίς, κοντραμπάσο, πρώην χειρώνακτας σε σούπερ μάρκετ κι απ’ τα 17 του (το 2002) το νεώτερο μέλος της φιλαρμονικής του Βερολίνου. Παρεμπίπτον: Στη Βενεζουέλα, πρόσφατα, η UNESCO ανακοίνωσε


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Νέα Ελλάδα»: Η γαλέρα των μαφιών του χρήματος


Στην ιστορία της ανθρωπότητας σπάνια συναντάς τέτοιο ρηχό, αλλά αυθάδη κυνισμό σαν αυτόν του ΓΑΠ. Οι μεγαλοστομίες του δεν αποτελούν απλώς το προϊόν της αυτοϊκανοποιημένης ωμότητας ενός ανδρείκελου, ούτε το προϊόν της αυθάδους ανοησίας του, αλλά προμελετημένο στυγνό έγκλημα.
Αποτελούν το προϊόν της πωρωμένης υλοποίησης ενός επεξεργασμένου σχεδίου φρίκης: Τον αφανισμό της Ελλάδας από τον ιστορικό χάρτη της ανθρωπότητας και τη μετατροπή της σε ένα χώρο απλής γεωγραφικής ονομασίας, απονεκρωμένο και αφυδατωμένο από κάθε ιστορική ουσία και ταυτότητα.

Διακήρυξε, λοιπόν, ο ΓΑΠ, με την αναισθησία του «ηλεκτρονικού εγκεφάλου» που εκτελεί εντολές, το νέο μακάβριο απόφθεγμα: «Οικοδομούμε μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα νέα».

Αυτά τα είπε στη Νέα Υόρκη στο «Εκόνομικ κλαμπ», δηλαδή σε αυτούς

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσπευση των διαδικασιών αναγνώρισης σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα.



πηγή: allenaki

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αναγνώριση σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή του δικαιούχου επικουρικής προστασίας.

Ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα για την άμεση “νομιμοποίηση” ουσιαστικά, όλων των λαθρομεταναστών, στην ΕΕ έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με το Πακιστάν για την άμεση επαναπροώθηση στην χώρα τους όλων των Πακιστανών λαθρομεταναστών με έξοδα της χώρας η οποία τους απελαύνει…

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα

No comment

Από το Καφενείο

Γ. Παπανδρέου: Εισαγωγή απευθείας στα πανεπιστήμια

Νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνάντησης εργασίας των Δελφών για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπό εξέταση βρίσκεται ακόμη και η εισαγωγή φοιτητών απευθείας στα πανεπιστήμια, αντί σε σχολές ή σε τμήματα όπως ισχύει σήμερα.

Ο κ. Παπανδρέου, προανήγγειλε νέα μορφή εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ούτε καν σε σχολές, πολύ περισσότερο σε τμήματα όπως γίνεται σήμερα. Συνέδεσε τον πολίτη με τη δια βίου μάθηση, αναφερόμενος... 

Εχθρός της Θράκης είναι τα Ελληνικά κόμματα

  • Η Θράκη βάλλεται από «μέσα»
  • Τα ελληνικά κόμματα εκθρέφουν τους πράκτορες της Άγκυρας που εργάζονται για τον εκτουρκισμό της Θράκης
Μια εκκωφαντική βόμβα έπεσε χθες στην Κομοτηνή, αλλά οι «επώνυμοι» της πόλης κάνουν ότι δεν άκουσαν. Το καμάρι του τοπικού ΠαΣοΚ, η φαντασίωση του πρωθυπουργού σας, η φέρελπις αντινομάρχης μας, Μουσταφάογλου, προσχώρησε στον πιο ξεσαλωμένο σωβινισμό, στον πιο ατόφιο τουρκισμό.
Κοτζάμ μέλος του ΙΣΤΑΜΕ, κοτζάμ υποψήφια ευρωβουλευτίνα της σοσιαλδημοκρατίας, πήγε και προσχώρησε στους πιο γκρίζους
«προξενικούς»!Και λέει κι από πάνω ότι αυτό είναι το πρώτο της μόλις βήμα!
Δηλαδή; Σαν ροχάλα στα μούτρα του συστήματος που την ανέδειξε;
Ή μήπως στα μούτρα της χώρας που την αγκάλιασε;


Μετά την ήττα στα εθνικά θέματα, αμφισβητούνται τα πάντα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Εδώ και δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός έχει εγκατασταθεί στο εξωτερικό. Εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Έχει αποφύγει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, καθώς μετά τον ανασχηματισμό ανέθεσε σε άλλους την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.
Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς, ευρισκόμενος στην έδρα του ΟΗΕ, να κρατά ορθάνοιχτα τα μάτια του για το τι συμβαίνει τουλάχιστον εκεί. Στα διπλανά δωμάτια. Αλλά ούτε και αυτό συνέβη.
Ο Γκιουλ ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του ότι έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο.....
 

Δωράκια στους έχοντες...


ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ των 5,4 εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας, που είναι τα μόνιμα υποζύγια του προϋπολογισμού, αποτελούν οι ισχυρισμοί των κυβερνώντων ότι με την εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική αυτοί που ξεσκεπάζονται και -επιτέλους- πληρώνουν φόρους είναι οι έχοντες και οι κατέχοντες που συνήθιζαν να δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ότι η φορολογική νομοθεσία έχει γίνει πιο αυστηρή κι ότι....

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πρεμιέρα για τον Λάκη και η κόντρα με τον Ονούρ


Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έχουμε την πρεμιέρα και του Λάκη Λαζόπουλο με τα κανάλια που πέρσι.... «τρώγανε τη σκόνη του» να προσπαθούν να αναδιοργανωθούν μπας και φέτος καταφέρουν έστω να τον πλησιάσουν. MEGA και ΑΝΤ1 ρίχνουν τα «βαριά» τους χαρτιά απέναντι από τον «Μεγάλο Λάκη», αλλά μάλλον χαμένοι από χέρι είναι:..
«Η ζωή της άλλης» (Mega) και το «Χίλιες και μία νύχτες» (ΑΝΤ1) είναι πολύ εμπορικά προγράμματα, όμως δεν μπορούν να κερδίσουν το «Αλ τσαντίρι» στην παρούσα συγκυρία και ξέρετε γιατί; Ο κόσμος περιμένει να ακούσει από τον Λαζόπουλο να τα «χώνει» και να αποκαλύπτει αυτά που οι άλλοι φοβούνται να πουν, ειδικά αυτή την...προεκλογική περίοδο.

Η «δίψα» των θεατών για την σάτιρα του Λάκη θα συντρίψει την σαπουνόπερα και θα κάνει τα εκατομμύρια των θεατών του - όπως πάντα - να γελάσουν αλλά και να προβληματιστούν την ίδια στιγμή. Να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο που καμία Σεχραζάτ και κανένας Ονούρ δεν μπορούν να φέρουν! Το γλέντι, λοιπόν, αρχίζει και όλοι μαζί θα φάμε, θα πιούμε και θα χορέψουμε στους ρυθμούς του Λάκη...
Απο http://www.markos.tv/


Σχολιάζει ο Όμηρος
Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως όλη αυτη η εύθυμη και ξένιαστη παρουσίαση της σκληρής πραγματικότητας και ο καυστικός έστω σχολιασμός των δράσεων των πολιτικών, έχει ενδεχομένως σκοπό να εκτονώσει την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, και με την έννοια αυτή εξυπηρετεί την κυβέρνηση στην επίτευξη των σχεδίων της. Αρα το ζήτημα δεν είναι άν θα κερδίσει ο Λάκης τον Ονούρ, αλλά αν το σόου του θα τοποθετηθεί στην σωστή του διάσταση, ώστε να είναι εκτός από απολαυστικό και ωφέλιμο όπως η αρχαία κωμωδία