Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το πωλείται «όπως είναι επιπλωμένο» δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή πολιτική πρόταση



Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου έκανε το Σάββατο (12/2) την ακόλουθη δήλωση:
«Το πωλείται «όπως είναι επιπλωμένο» δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή πολιτική πρόταση για μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία όπως είναι η Ελλάδα. Δεν είναι εφαρμόσιμο. Κανιβαλίζει και απαξιώνει κάθε σοβαρή συζήτηση για αποκρατικοποιήσεις και άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα.

Γνώριζαν, δηλαδή .....είχαν συμφωνήσει.



Το ενημερωτικό σημείωμα από το Υπουργείο οικονομικών που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την συνέντευξη της Τρόικας και περιείχε τα 50 δις από τις αποκρατικοποιήσεις δείχνει σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνώριζε τα όσα ανακοινώθηκαν. Ο Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε "πρωταθλητή του ψεύδους" τον Γιώργο Πεταλωτή που πρσπάθησε να διαστρευλώσει όπως υποστηρίζει η ΝΔ τα όσα είχε πεί το καλοκαίρι ο Αντώνης Σαμαράς περί αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας.

Ολα, εκτός από ένα...


Ολα έχουν ειπωθεί στα χρόνια της κρίσης. Για τη μείωση των ελλειμμάτων, τη μείωση των μισθών, την περικοπή των συντάξεων, τη μείωση των κρατικών δαπανών, τη μείωση του δημόσιου τομέα, την ανάγκη για απολύσεις και λιτότητα. Ολα, εκτός από ένα: τη μείωση των κερδών που αποκομίζουν (από την υπεραξία των εργαζομένων) οι έχοντες.
Οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες. Οι πολυεθνικές και οι πετρελαιάδες... Προχθές, η «Φολκσβάγκεν» ανακοίνωσε ότι κάνει αυξήσεις και δίνει μπόνους στο προσωπικό της. Οχι στο ύψος που επιθυμούσε

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μέλι γάλα





ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΤΣΟΣ | Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 [ 07:54 ]
Η συζήτηση, αργά το βράδυ, ανάμεσα στους δύο δειπνοσοφιστές, έναν άνδρα και μία γυναίκα, σε ταβερνάκι της Καλλιθέας. Αφού συμφώνησαν μεταξύ τους στο ότι «περί γούστου δεν κουβεντιάζουμε», πάνω από ένα σουφλέ με αγκινάρες τσιμπημένο λίγο στο αλάτι, πέρασαν, όπως είναι φυσικό, στο μνημόνιο και το δραματικό του δίλημμα: ή υπογράφουμε και σωζόμαστε, ή χρεοκοπούμε.
Ο άνδρας, αναφανδόν υποστηρικτής του μνημονίου, προσέφυγε στον Καντ, αναφέροντας πρόσφατο σύγγραμμα καθηγητή του Χάρβαρντ περί καντιανής ηθικής.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

εκτός ορίων!…


Σε τηλεοπτική συζήτηση ο συνομιλητής προσπαθεί να αρθρώσει κάποιες σκέψεις. Αλλά ο συντονιστής της συζήτησης τον διακόπτει διαρκώς με τον τσαμπουκά των μεγαλοπαπαγάλων της δημοσιογραφίας:
-Απάντησέ μου! Στριγγλίζει επιτακτικά και καταιγιστικά…
-Μα αυτό προσπαθώ να κάμω, λέει ο φιλοξενούμενος συνομιλητής, αλλά δεν με αφήνετε.
-Έτσι είμαι εγώ! Συνεχίζει να στριγγλίζει ο μεγαλοπαπαγάλος…
Το θέμα-όπως εκ των συμφραζομένων προέκυψε-ήταν κατά πόσο πρέπει να είναι σεβαστή η νομιμότητα:

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πόσο πληρώνουμε το αίμα;


 

Του Γιώργου Καισάριου

Η  κατάσταση με το ΙΚΑ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι απεργίες επίσης έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Τα δημόσια οικονομικά έχουν φτάσει στο απροχώρητο προ πολλού, αλλά λύσεις δεν ακούμε από κανέναν.
Δεν έχω καμία αντιδικία με  τους γιατρούς που κάνουν απεργία και ζητούν περισσότερα χρήματα. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να ζητάει αυτό που θεωρεί ό,τι αξίζει να πάρει. Ο πρώτος μισθός γιατρού στις ΗΠΑ (αν δεν κάνω λάθος) είναι πάνω από $100,000. Ναι οι γιατροί πρέπει να αμείβονται καλύτερα και ειδικά οι δημόσιοι γιατροί.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Το πρελούδιο του ξεπουλήματος του Ελληνικού λαού


Είχαμε υποσχεθεί ότι θα αποκαλύπταμε πώς η Ελλάδα έφτασε να πουληθεί (και μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και είχαμε ήδη πει ότι τα στοιχεία είναι δημοσίως διαθέσιμα.

Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να φρεσκάρουμε τη μνήμη των πολιτών της Ελλάδας και, με τις μεταφράσεις μας, να παρέχουμε αυτή την πληροφόρηση και στους εκτός Ελλάδας. Ο Ελληνικός λαός, βλέπετε, συκοφαντήθηκε πολύ συστηματικά από τα ΜΜΕ – οι Έλληνες χαρακτηρίστηκαν τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, παράσιτα που ζουν σε βάρος των άλλων λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα γερμανικά ΜΜΕ (κυρίως οι φυλλάδες Bild και Focus) αποκάλεσαν τους Έλληνες