Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Διεθνής ξεφτίλα!



Δημοσιεύω το παρακάτω άρθρο από το Ποντίκι. Γενικά διαφωνώ με την τακτική της εφημερίδας και δεν ξεχνώ ότι ήταν από αυτούς που στήριξαν το καθεστώς ΓΑΠ. Και υπογείως το στηρίζουν ακόμη. Όμως ορισμένα άρθρα τους προσεγγίζουν την αλήθεια.

Συνολικά από όσα διαβάζει κανείς στα blogs φαίνεται ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως ηγεσία. Που θα εμπνεύσει τον λαό και θα τον οδηγήσει σε έξοδο από τον λαβύρινθο που μας έχουν βάλλει. Αν δεν βρεθεί σύντομα, θα χάσουμε την υπόστασή μας. Έχουμε μπει βαθιά στην λάσπη. Χρειαζόμαστε επειγόντως ηγεσία!!!    
Όμηρος


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η πλήρης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του Μνημονίου ομολογείται πια από όλους. Αψευδής μάρτυρας η τρομακτική ύφεση,

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η αλήθεια για τις επιπτώσεις της μη αποδοχής του Μνημονίου




Γεννήθηκα Ελεύθερος: Η Ισλανδία γελάει, η Ιρλανδία κλαίει...
Και η Ελλάδα προσθέτω εγώ. Γοερά.......Αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και τα δάκρυα θα μας λείψουν   (Θα τα πουλήσουμε και αυτά)

Στην Ισλανδία έγινε δημοψήφισμα και οι πολίτες ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να μην πληρώσουν τους ξένους δανειστές και τοκογλύφους. Στην Ελλάδα ο ΓΑΠ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να υποθηκεύσει την χώρα στους ξένους τοκογλύφους υπογράφοντας το προδοτικό μνημόνιο με την τρόικα. Τα θετικά αποτελέσματα για την Ισλανδία ήδη φαίνονται, για την Ελλάδα τα χειρότερα ακόμα δεν τα έχουμε δει...

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανδρες γαρ πόλις


Tου Νικου Γ. Ξυδακη από την Καθημερινή
Η απαίτηση της τρόικας για εκποίηση εθνικής περιουσίας ήταν ιταμή ως προς την εκφορά της. Αλλά αναμενόμενη και σύννομη ως προς την ουσία της. Η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους, προς κάλυψη του χρέους, προβλέπεται στο Μνημόνιο που εψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο. Αυτή και άλλες αναλόγως βαριές δεσμεύσεις έχουν ισχύ νόμου και περιέχονται έκτοτε σε όλες τις αναθεωρήσεις («επικαιροποιήσεις») του Μνημονίου, τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών.
Το σοκ ωστόσο παραμένει. Μόνο τώρα, δέκα μήνες μετά την επιβολή του Μνημονίου, οι Ελληνες πολίτες αντιλαμβάνονται έναντι ποίων όρων συνήφθη το δάνειο σωτηρίας των 110 δισ. Τώρα αντιλαμβάνονται ότι με το χρέος έχει υποθηκευτεί το μέλλον των νεότερων γενεών και η ίδια η εθνική κυριαρχία. Τώρα αντιλαμβάνονται ότι η έξοδος από τον επαχθή δανεισμό δεν θα είναι ούτε σύντομη ούτε εύκολη, ότι η σοβούσα κρίση δεν είναι οξεία και παροδική, αλλά χρόνια και συστημική. Και ότι είναι εξαιρετικά αβέβαιο το αποτέλεσμα της θεραπείας που εφαρμόζεται.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ποιος πληρώνει το «δεν πληρώνω»


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Η κρίση αντιπροσώπευσης για την οποία ελάχιστοι από εμάς τους πολιτικούς μιλούσαν από τις αρχές της δεκαετίας κορυφώθηκε πλέον με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Τώρα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει εξελιχθεί σε κρίση νομιμοποίησης του συστήματος, και άρα δικαιολογούνται οι διάφορες «μορφές πάλης» των κινήσεων «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Η αλήθεια είναι ότι η λογική του «τζαμπατζή» αξιοποιεί, στην εποχή της καχυποψίας και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που ζούμε, άστοχες και μονομερείς επιλογές των κυβερνήσεων. Για παράδειγμα, αποτελεί πρόκληση η εγκατάσταση διοδίων σε δρόμουςκαρμανιόλες όπως είναι η υποτιθέμενη εθνική οδός Κόρινθος- Πάτρα.

Το ίδιο προκλητική ήταν και η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά 40%, χωρίς πρώτα να αντιμετωπίσει τους «τζαμπατζήδες», από τους οποίους χάνει σε ετήσια βάση περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Οταν γνωρίζεις ότι η εισιτηριοδιαφυγή υπερβαίνει κατά πολύ το 50% και δεν κάνεις τίποτα για να την αντιμετωπίσεις άμεσα, πρέπει να περιμένεις ότι

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Επείγουσα ανάγκη ανάληψης ευθυνών

Γράφει ο Ομηρος

Για να παραμείνουν στην εξουσία τα καθεστώτα, χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους και μεθοδεύσεις, μια και τους λείπει η μοναδική νόμιμη πηγή εξουσίας που είναι η λαϊκή στήριξη.
Η τρομοκρατία, φυσική η οικονομική, η παραπληροφόρηση με την ένοια της διαστρεβλωσης της πραγματικότητας, η καθημερινή πλύση εγκεφάλου, ο προσεταιρισμός ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, με την χορήγηση προνομίων, με απώτερο σκοπό την χρησιμοποίησή τους εναντίον άλλων αγωνιζόμενων ομάδων, είναι μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Συνεπίκουρος σε αυτή την τακτική, ο τύπος που αναλαμβάνει, μέσα από την διαπλοκή, ρόλο όχι 4ης αλλά κύριας εξουσίας.

Όταν παρ' όλες τις προσπάθειες, φαίνεται ότι το καθεστώς δεν πατά καλά στα πόδια του και η οργή και η αγανάκτηση φαίνονται έτοιμες να ξεσπάσουν τότε πρέπει να βρεθεί  ένας  τρόπος, προσωρινής έστω εκτόνωσης τους, μια βαλβίδα διαφυγής.

Εδώ ακριβώς έρχονται να παίξουν τον ρόλο τους, ανούσιες μεμονομένες αντιδράσεις ανομοιογενών κοινωνικών ομάδων, η τοπικών κοινωνιών. Η σπασμωδική αντίδρασή τους, άνευ αντικειμένου κατά τα άλλα, παίρνει με την βοήθεια των ΜΜΕ σημαντικές διαστάσεις.

Αναφέρομαι στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" αλλά και στίς τοπικές αντιδράσεις για τον ΧΥΤΥ της Κεραταίας, που σε γενικές γραμμές όχι μόνο δεν ενοχλούν αλλά βολεύουν το κυβερνητικό καθεστώς.

Την ώρα που στην χώρα μας, έχουν ριζικά ανατραπεί όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, την ώρα που η χώρα μας ξεπουλιέται και διασύρεται διεθνώς, την ώρα που δεν μας αναγνωρίζεται ούτε η ικανότητα διακυβέρνησης της, την ώρα αυτή που δεδομένης και της ανικανότητας της αντιπολίτευσης και της απροθυμίας της να αναλάβει τις ευθύνες της έπρεπε ο λαός να αντιδράσει καθολικά για να από καταστήσει την πραγματική δημοκρατία στην χώρα, έντεχνα κατευθύνεται η οργή του σε ασήμαντες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

H αριστερά έχει γι'αυτό την ευθύνη της διαχρονικά.

Αλλά περισσότερο από όλους την έχει η αξιωματική αντιπολίτευση που περιμένει εφαρμόζοντας μέσα στην ανικανότητά της, για μια ακόμη φορά την τακτική του ώριμου φρούτου. Μη αντιλαμβανόμενη ότι έφθασε ο καιρός για σημαντικές δράσεις και όχι συνενοχή και συμμετοχή. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ηγεσία.

Αν δεν μπορούν να φύγουν να μας αδειάσουν την γωνιά.