Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Συνέντευξη

Αποκλειστική συν/ξη στο Γιώργο Διγενή
ΕΡ: Κύριε Ανδριανόπουλε, παρακολουθώντας κάποιος τα λεγόμενά σας αλλά και την αρθογραφία σας στην πορεία του χρόνου, θα 'λεγε πως, εκτός από στεναχώρια για όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στην χώρα, θα αισθάνεσθαι και κάποια δικαίωση. Είναι πράγματι έτσι;

ΑΠ: Δεν είναι δυνατόν να είσαι ικανοποιημένος όταν δικαιώνεσαι επειδή ήλθε η καταστροφή. Δυστυχώς όταν κάποιοι από εμάς φωνάζαμε και προειδοποιούσαμε δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα πιά φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Κι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ...

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πατρίδα στη διασπορά



Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Είναι αλήθεια λοιπόν. Απομακρυνόμενος γεωγραφικά από την Ελλάδα, τη βλέπεις πιο καθαρά. Και βλέπεις επίσης τους άλλους Ελληνες, της διασποράς, τους μη Ελλαδίτες, αυτούς που δεν τους λογιαριάζεις όταν τρώγεσαι με τα ρούχα σου και με τον διπλανό σου, εσύ, ο αυτάρεσκος Ελλαδίτης, ο κλεισμένος στον κύκλο της έριδος και της κατακραυγής, ο πιασμένος στον κύκλο της απαισιοδοξίας και της ανημπόριας.
Βλέπεις πιο καθαρά τους Ελληνες. Και αντιλαμβάνεσαι, μάλλον αισθάνεσαι σωματικά, ότι οι Ελληνες της διασποράς είναι ενημερωμένοι, είναι πολιτικοποιημένοι, πονάνε τον τόπο, και κυρίως δεν φοβούνται να πουν τη λέξη πατρίδα. Συντηρητικοί, αριστεροί, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, βαθύπλουτοι και βιοπαλαιστές, καλλιτέχνες, εκδηλώνουν τον πατριωτισμό τους ανοιχτά, απερίφραστα, θερμά, ανιδιοτελώς (πώς αλλιώς;).

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Θα ξαναπάθουμε εθνικό δυστύχημα



Η κοινή γνώμη, οι πολίτες, είναι σήμερα οργισμένοι, απογοητευμένοι και εντελώς αποπροσανατολισμένοι.

Τι έχει συμβεί. Θα χρησιμοποιήσω μια μεταφορά. Μας έχει συμβεί στην πραγματικότητα ένα εθνικό δυστύχημα. Είναι σαν να μας έχει χτυπήσει αυτοκίνητο. Και το θύμα -ο ελληνικός λαός- βγαίνοντας έξω, χτυπημένο και καταματωμένο, βλέπει τον οδηγό (το πολιτικό σύστημα δηλαδή), να απομακρύνεται από τις ευθύνες του, όπως απομακρύνονται κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί από τον τόπο του δυστυχήματος.

Χωρίς λόγια

thumb

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ...ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ...ΜΠΑΓΙΟΚΟ «Ηρωική απόδραση» εις νήσους... Καϋμάν!!!



του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες. Από τα 40 δισ. ευρώ στα οποία έφτασε η μείωση των τραπεζικών καταθέσεων εντός του 2010, τα 32 δισ. ευρώ, το 80% δηλαδή, φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό!

Οπως σημειώνει η μελέτη, «η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό ήταν η βασική συνιστώσα της μείωσης των καταθέσεων...». Διαπίστωση που σημαίνει ότι η μαζική εξαγωγή αποταμιεύσεων σε εκτός Ελλάδας τράπεζες ήταν μια συντονισμένη κίνηση, στην οποία προχώρησαν οι μεγάλοι καταθέτες (επιχειρήσεις και μεγαλοεισοδηματίες) καθώς, προφανέστατα, δεν είναι οι μικροκαταθέτες αυτοί που έχουν είτε την ευχέρεια είτε την «τεχνογνωσία» να σηκώνουν κεφάλαια από την Ελλάδα και να τα φυγαδεύουν στις «Ελβετίες».

Οι κινήσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη (συνέντευξη στό Ράδιο Θεσσαλονίκη)




" Έχει βγει η διακήρυξη αρχών και θέσεων κι έχει βγει και το όνομα".
Έτοιμο το νέο κόμμα από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.Σε συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Μιχάλη Φωτιάδη μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου και για την ίδρυση νέου κόμματος .
"Ούτε έκπτωτος είμαι, ούτε είμαι σε αργία. Ενοχλεί η φωνή του Ψωμιάδη και πολλών άλλων. Δεν πρόκειται να ..
σωπάσω. Δεν χαρίζομαι ούτε στο κόμμα μου, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στο σύστημα." και συμπλήρωσε "σύντομα θα ακούσετε και την δική μου την κίνηση. Έχει βγει η διακήρυξη αρχών και θέσεων κι έχει βγει και το όνομα".