Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Οικονομική κρίση: Μπουραντάς, Γενημματάς, Σταθάκης



Η συζήτηση έχει μεγάλη διάρκεια. Οι ομιλητές όμως έχουν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις γενικότερα. Καθίστε λοιπόν στον καναπέ σας και απολαύστε δύο πολύ γεμάτες ώρες. Να μην παραλείψω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο Κρητικό κανάλι για την ποιότητα των εκπομπών του, και τις ευχαριστίες μου στο antifono για την προσφορά του video.
Όμηρος

Η ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ

Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η χθεσινή καθολική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας - λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ. Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο: στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη.  

 
του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα εισοδήματά τους. Δεδομένου μάλιστα ότι οι διοικήσεις των συνδικάτων αυτού του κλάδου πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ -άρα αποκλείεται εξ ορισμού αυτή η αγνόηση της δικαστικής απόφασης να οφείλεται σε πολιτική αντίθεση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου- η στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προσλαμβάνει βαθύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Οδηγεί αντικειμενικά σε νέα επίπεδα ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως με επίκεντρο τη μη καταβολή διοδίων από αξιόλογο ποσοστό οδηγών και το οποίο φαίνεται ότι...

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οι Άραβες με τη Τουρκία και η Ελλάδα με το Ισραήλ, η νέα τάξη πραγμάτων

Και ξαφνικά σε λιγότερο από ένα χρόνο άλλαξαν πράγματα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή που ήταν σταθερά για 60 χρόνια. Αλλαγές που αν τις έλεγες ως πρόγνωση μερικά χρόνια πριν, θα σε λέγανε τουλάχιστον τρελό. Η νέα τάξη πραγμάτων άρχισε να φαίνεται με τις αλλαγές στην Τουρκία.
Ένας απλός πολιτικός ο Ταγίπ Ερντογάν άρχιζε να πετυχαίνει εκεί που είχαν αποτύχει τις τελευταίες δεκαετίες όλοι οι άλλοι πολιτικοί της γείτονος χώρας. Δηλαδή, να δαμάσει το βαθύ τουρκικό κράτος και να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ηγεσία που ουσιαστικά ασκούσε όλες οι εξουσίες.
Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά άρχισε να βάζει σωρηδόν τους ...

Για να μην λαϊκίζουμε ασύστολα…

Όχι πως είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά προέχουν κάποια άλλα καθάρματα. Αυτά της περιβόητης Ελιτ, της χειρότερης του πλανήτη. Όχι, δεν είναι κάποια άλλη. Είναι η Ελληνική.
Καθ’ ότι, ο Γενίτσαρος, ο ρουφιάνος είναι το κατώτατο είδος ζωής. Χειρότερο και από το μικρόβιο που “απλώς κάνει την δουλειά του”.
‘Οταν λέμε λοιπόν για τους βουλευτές και τα προνόμια τους, τους μισθούς και τα αυτοκίνητα, ας έχουμε κατά νου ότι τα έσοδα ενός νταβατζή και μόνο από τις δοσοληψίες του με το δήμόσιο, είναι το κόστος της κοινοβουλευτικής λειτουργίας από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Οι μίζες στους επίορκους πολιτικούς δεν είναι τίποτε άλλο από το Marketing Kick Back αναλόγως του τζίρου. Όπως ακριβώς έκανε η Siemens. ΑΡΑ, αγαπητοί βουλευτές, πολιτευτές κλπ, όσοι δεν τα...

Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ προσπαθεί να εμφανισθεί … αντιμνημονιακός

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το Μνημόνιο, αλλά και στη στάση που τηρούν τα υπόλοιπα κόμματα άσκησε ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
«Η κατ’ εφαρμογή του μνημονίου ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε» τόνισε.
Πρόσθεσε δε ότι «προκαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ανθρώπους της εργασίας η συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού αλλά και των διαφόρων φορέων αντιπροσώπευσης συμφερόντων καθώς -την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού -όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αλλά είτε τις μεταθέτουν, είτε με τους ...