Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη για το νέο πολιτικό φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, δήλωσε ότι θα είναι παρών στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: "Ναι, το συζητήσαμε με την κυρία Μπακογιάννη και τελικά θα είμαι και εγώ εκεί, όπως πιστεύω να είναι και ο συνάδελφός μου, ο κύριος Κιλτίδης. Ειλικρινά δεν γνωρίζω (σσ: εάν θα συμμετέχουν και άλλοι βουλευτές προερχόμενοι από τη ΝΔ), δεν νομίζω όμως". Σχετικά με τον ιδεολογικό προσανατολισμό του νέου πολιτικού φορέα δήλωσε: "Θα πρέπει να κινηθούμε σε διακηρύξεις, οι οποίες θα πείσουν την κοινωνία ότι θα ακολουθήσουμε διαφορετικές πρακτικές, μακριά από το λαϊκισμό, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, για το τι θα κάνουμε και το πως θα βγούμε από την κρίση,

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"Δύο εβδομάδες ζωής έχει η Ελλάδα" διαδίδουν οι τοκογλύφοι

 


Δύο μόλις εβδομάδες ζωής έχει η Ελλάδα και ούτε λίγο ούτε πολύ η χώρα δεν θα καταφέρει να λάβει την τρίτη δόση του δανείου, θα βρεθεί ξανά στη δίνη των αγορών και τελικά θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, προκαλώντας ισχυρούς τριγμούς στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτά υποστηρίζει η Ηigh Frequency Economics και θεωρεί ότι η μόνη λύση για τη χώρα η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και η αναδιάρθρωση του χρέους.
Την ώρα λοιπόν που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ιρλανδία και στο ενδεχόμενο προσφυγής της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που εγείρει τόσο η δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, όσο και το δυσβάστακτο κόστος διάσωσης των τραπεζών της, ο οίκος σε νέα έκθεσή του με τίτλο «14 Μέρες Ζωής», εξακολουθεί να επιμένει… ελληνικά, αναφερόμενος στο «άλυτο, ακόμη, δημοσιονομικό πρόβλημα» της χώρας μας.