Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Το 2011 ανοίγει με πετρέλαια


Από την Κύρα Αδάμ 
Ο Ελληνικός Φορέας Υδρογονανθράκων βαδίζει πλέον επισήμως προς την υλοποίησή του, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι δι’ αυτού του τρόπου προσαρμόζεται στα δεδομένα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών (και όχι μόνον), έτσι ώστε μέσω διεθνών διαφανών διαγωνισμών να μπορεί και η Ελλάδα να παραχωρεί τα δικαιώματά της σε εξειδικευμένες πετρελαϊκές εταιρείες για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο.
Η ΣΧΕΤΙΚΗ εισηγητική έκθεση ακόμα θέτει πλαγίως την ατεκμηρίωτη (μέχρι τώρα) πεποίθησή της ότι τα κοιτάσματα που «θα» εντοπιστούν θα μπορούν να καλύπτουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ όμως αυτό κινείται πάνω σε σαθρή άμμο και θολωμένα νερά. Και τούτο γιατί…
μεγάλη προϋπόθεση για να επενδύσουν πετρελαϊκά θηρία -και να καρπωθεί και η χώρα τα οφέλη που θα της αναλογούν- αποτελεί να είναι δεδομένη η περιοχή στην οποία θα γίνει, για τα αμιγώς ελληνικά συμφέροντα, η αναζήτηση, η έρευνα και η πιθανή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Κάθε απόπειρα διαφάνειας αντιμετωπίζεται με....... λάσπη

Η αϋπνία ξαναχτυπά τον Θέμο Χριστουγεννιάτικα αυτή τη φορά ... Οσο και να αντιπαθούν κάποιοι την Μπακογιαννη, κανείς Ελληνας δεν θέλει να τη σκαπουλάρει ένας τόσο βρώμικος εκδότης με 5,5 εκ! Εδώ δε λυπόμαστε τον Τόλη Βοσκόπουλο που μας χάρισε συγκινήσεις με τις λαϊκές επιτυχίες του, στον Θέμο θα κολώσουμε! Αν ο Θέμος Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να κατηγορήσει για κάτι συγκεκριμένο την Ντόρα Μπακογιαννη ας το κάνει όμορφα και ωραία! Συγκεκριμένα στοιχεία όμως, σαν την επ αυτοφορω σύλληψη του, τις κατεσχημένες επιταγές και τους παγωμένους λογαριασμούς του. Ετσι πρέπει να λειτουργεί

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Προς Συνταγματολόγους επιστολή

 Αξιότιμοι Κύριοι Κύριοι  Ε. Βενιζέλο και Α. Λοβέρδο

Απευθύνομαι σε σας λόγω της ιδιότητάς σας του Συνταγματολόγου, προκειμένου να σας ζητήσω να μας ξεκαθαρίσετε τη μορφή του πολιτεύματος σύμφωνα με το οποίο διοικείται η Χώρα μας.
Στις πανεπιστημιακές και κυρίως στις σχολές που σαν αντικείμενο γνώσεων έχουν τη Νομική Επιστήμη, διδάσκεται το σύνολο των νομικών κανόνων που διέπουν την πολιτική ταυτότητα, και το νομικό πλαίσιο που καθορίζει την εφαρμογή των νόμων, που είναι το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως επικυρώθηκε

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το σενάριο γράφτηκε. Ώρα να αρχίσουν τα... επεισόδια

Δεν νομίζω ότι είμαστε σε κανέναν μεγάλο λήθαργο. Ενα μέρος της ελληνικής κοινωνίας ναι, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της μη-αντίδρασης.
Αλλά έχω την γνώμη ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση, και πήραν τα μέτρα που πήρανε, πως έχουνε αμολύσει λυτούς και δεμένους ώστε να κρατήσουνε κολλημένους τους νοικοκυραίους στον καναπέ. Τους νοικοκυραίους, 40, 50-κάτι και κάπου εκεί. Αυτούς.
Πότε με την πειθώ (τώρα νοικοκυρεύουμε το κράτος, σώζουμε την πατρίδα από την χρεωκοπία, και κυνηγάμε κλέφτες και φοροφυγάδες), πότε με την ενοχοποίηση (φταίμε όλοι, όλοι μαζί τα φάγαμε, φταίνε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι), πότε με τον φόβο (νεκροί στην Marfin, απίστευτα ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ στον δρόμο που ψεκάζουν και κοπανάνε αδιακρίτως), πότε με την απειλή ότι

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: "Η Αθήνα σήμερα είναι μια κόλαση"


Η πρόεδρος της Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση σήμερα στην Αθήνα είναι μια κόλαση. Οι Αθηναίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν. Τα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα και με δήλωση του ΕΒΕΑ, χάνουν εκατομμύρια κάθε μέρα από τον τζίρο τους και άνθρωποι οδηγούνται στην ανεργία.

Θέλω να κάνω μια διπλή έκκληση. Μια έκκληση στους επικεφαλής των συνδικαλιστών, να συνειδητοποιήσουν ότι αν μια κοινωνική ομάδα κυνηγάει την άλλη, απλώς όλοι μαζί θα βουλιάξουμε.

Και μια όχι έκκληση, αλλά αυστηρότατη παρατήρηση στην Κυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να παρακολουθεί αμέτοχη μια κατάσταση η οποία οδηγεί από το κακό στο χειρότερο».

Εν τω μεταξύ το τερπνόν μετά του... αναγκαίου αναμένεται να συνδυάσει η Ντόρα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι όπου θα βρεθεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το τερπνό, δηλαδή το ευχάριστο, θα είναι η παρουσία της στην ορκωμοσία του γιού της Κώστα, ως νέου δημάρχου. Η διαδικασία έχει οριστεί για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου στις 10 το πρωί.

Το αναγκαίο είναι η ξεκούραση καθώς η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θέλει να γεμίσει τις μπαταρίες της ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου κόμματος και των σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών που θα επιχειρήσει να πάρει το 2011.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σύμμαχοι........



Είναι φανερό ότι δεν συμφωνώ με τις επιλογές και κυρίως με τις πολιτικές πρακτικές του ΓΑΠ. Μέσα από το BLOG αυτό έχω πολλές φορές ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως στίς  επιλογές. ¨Εχω τονίσει ότι είναι αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης του ΓΑΠ πού οδήγησαν την χώρα μας στα νύχια των κερδοσκόπων και του ΔΝΤ.
 Έχω επίσης τονίσει ότι οι Έλληνες δεν ήταν έτοιμοι σαν λαός αλλά και σαν κοινωνία να αντιμετωπίσουν παρόμοια κρίση, που πέρα από την οικονομική , περιέχει σοβαρή πολιτιστική απειλή, που είναι και πολύ σοβαρότερη. Οί αντιδράσεις του λαού μας δεν έχουν την υπευθυνότητα που πρέπει. Αποχή από κρίσιμες  εκλογικές αναμετρήσεις, εμμονή χωρίς λογική στα "κεκτημένα" , σπασμωδικές αντιδράσεις βίας χωρίς αντικείμενο, πλήρης απουσία των διανοουμένων από τα τεκταινόμενα. Από την άλλη εμμονή σε παλαιοκομματικές πρακτικές ρουσφετιού για να αρπάξουμε έστω την τελευταία στιγμή κάποιο όφελος, αδιαφορώντας αν γύρω μας όλα καταρρέουν.
Έτσι δεν βλέπουμε τα αρπακτικά που έχουν βάλει στόχο την υπόσταση της Ελλάδας. Λύκοι με εμφάνιση προβάτου. Σύμμαχοι που απεργάζονται την καταστροφή  μας. Και εμείς ανήμποροι να αντιδράσουμε , χαμένοι στους εγωισμούς, τα πολιτικά πάθη, αναζητώντας την εύκολη λύση, την ελάχιστη προσπάθεια, την ανώδυνη αρπαχτή.
Δείτε το video. Από όποια μεριά κι αν βλέπετε τα γεγονότα θα συμφωνήσετε  με πολλά από όσα λέγονται.

Όμηρος

Θα πάρεις την μεγάλη απόφαση;


Περπατάει με το κεφάλι σκυφτό, αρκετή ώρα, με εκείνη τη χαρακτηριστική βραδυπορία που δείχνει άνθρωπο φορτωμένο, προβληματισμένο. Φέρνει και ξαναφέρνει στροβιλισμένες μέσα στο νου του γνώριμες σκέψεις, όμορφες στιγμές, γνωστά πρόσωπα, κάποτε αγαπημένα, τώρα θαμπά, χαμένα στο συναίσθημα που τον πνίγει...

Είναι μεγάλη η απόφαση και είναι επιτακτική η ανάγκη να την πάρει, εδώ και τώρα, μόνος καθώς περιδιαβαίνει τους δρόμους της δικιάς του πόλης, της δικιάς του αγαπημένης "φυλακής..." Βλέπεις τα μεγάλα, τα... σημαδιακά στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή μας δεν έρχονται με προειδοποίηση αλλά έρχονται αναπάντεχα, σχεδόν από το πουθενά, και μας ξαφνιάζουν