Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Απαλλαγείτε από τους τοκογλύφους!


Συνομιλώντας με τον μελετητή της κρίσης της Αργεντινής, οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες, Κλαούντιο Κατς, αποκομίζει κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά τον (οικονομικό) θάνατο.
Ο Κατς ήρθε στην Αθήνα της μιζέριας, της οικονομικής ασφυξίας και της ..αυτομαστίγωσης για να μας θυμίσει ότι όσα ζούμε, τα έζησαν κι άλλοι. και επιβίωσαν.
Ότι μπορούμε να βγούμε από το τέλμα πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε. Οτι η οικονομία της Αργεντινής είδε άσπρη μέρα μόνον όταν σταμάτησε να κάνει ό,τι της ζητούσαν οι πιστωτές.
Όπως η Ελλάδα σήμερα, έτσι και η Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όφειλε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει. «Δεν έχετε να πληρώσετε; Δώστε μας τα πετρέλαια.
Πουλήστε τις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση, τις αερογραμμές, τη συγκοινωνία, το φυσικό αέριο.
Η κυβέρνηση Μένεμ τούς τα έδωσε όλα. Και βρέθηκε η Αργεντινή στην παράδοξη κατάσταση να ..........έχει πουλήσει τα πάντα και το χρέος της να αυξάνεται αντί να μειώνεται» λέει, χειρονομώντας ζωηρά.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

«What uncle Sam really wants..»


thumb

Γράφει η Κουκίδα

Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.
Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ;


Έλληνες ΠΡΟΣΟΧΗ στη ΘΡΑΚΗ! Το ΠΑΣΟΚ την χαρίζει στου τουρκόφωνους μουσουλμάνους και ιδιαίτερα τους κάνει δώρο ολόκληρο το νομό ΡΟΔΟΠΗΣ και το δήμο ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!
Αν εκλεγεί ο εκλεκτός του Παπανδρέου στην Περιφέρεια ΑΝ. Μακεδονίας και Θράκης, στο νομό ΡΟΔΟΠΗΣ, οι ΠΕΝΤΕ από τους ΕΞΙ περιφερειακούς συμβούλους θα είναι τουρκόφωνοι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!!!
Είναι εκείνοι που εκλέχτηκαν τόσο ψηλά, επειδή ήρθαν ΔΙΑΚΟΣΙΑ λεωφορεία από την Τουρκία
για να ψηφίσουν!
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε ξανά το δικαίωμα ψήφου, σε ανθρώπους που τους το είχε παύσει το επίσημο ελληνικό κράτος εδώ και χρόνια!

Η πρώτη Κυριακή ήταν Εκβιασμός, η δεύτερη είναι «Καλλικράτης»;


Ακόμη και μέσα στο κυβερνών κόμμα κρατούν πλέον αποστάσεις από τα αστεία επιχειρήματα που άκουσαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ότι «την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τον “Καλλικράτη”»…

Η δήθεν στροφή των 180 μοιρών της κυβέρνησης διά στόματος Ραγκούση έχει ενοχλήσει πολλούς εντός της κυβέρνησης. Διότι, φυσικά, εκτός αυτής είναι όλοι έξω φρενών. Το αστείο αυτή τη φορά ήταν πολύ χοντροκομμένο. Η πρώτη Κυριακή ήταν Εκβιασμός, η δεύτερη είναι «Καλλικράτης»;

To σύνδρομο της Στοκχόλμης, στην Ελληνική κοινωνία


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Σε σχόλιο της κυριακάτικης Καθημερινής, ο διευθυντής περιοδικών εκδόσεων Σ. Τσιχλιάς, αναρωτιέται, (ενώ δεν θα ‘πρεπε)«για ποιον άλλον άραγε λόγο το 44% των συμπολιτών μας ( παρά τα σκληρά μέτρα) επιμένει, τουλάχιστον σύμφωνα με την προχθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue, να αναδεικνύει πρώτο κόμμα με συντριπτική διαφορά το ΠΑΣΟΚ» και προσπαθεί να εξηγήσει αυτό το παράδοξο με το γνωστό Σύνδρομο της Στοκχόλμης.
«Ως σύνδρομο της Στοκχόλμης, η ψυχιατρική ορίζει την ψυχολογική διαταραχή κατά την οποία ένα θύμα αναπτύσσει συναισθηματικό δεσμό με τον θύτη του, ένας σφόδρα εξουσιαζόμενος με τον εξουσιαστή του. 
Η ψυχιατρική ισχυρίζεται ότι ο εξουσιαζόμενος συμπαθεί τον εξουσιαστή, δένεται μαζί του, σχεδόν ασυνείδητα, γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να αυξήσει τις πιθανότητές του να...
 επιβιώσει».

Εκτός του Συνδρόμου της Στοκχόλμης, θα μπορούσε να υπάρχει και το Σύνδρομο της Σταχτοπούτας (Δική μου έκφραση-ποιητική αδεία).

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Εκτός στόχου έσοδα και δαπάνες



Συνθήκες ασφυξίας δημιουργούν στην κυβέρνηση τα νέα στοιχεία του προϋπολογισμού- Στα δύο δισ. ευρώ η μαύρη τρύπα
Συνθήκες ασφυξίας δημιουργούν στην κυβέρνηση τα νέα στοιχεία του προϋπολογισμού τα οποία οδηγούν στη διεύρυνση της μαύρης τρύπας η οποία πλέον φθάνει στα δύο δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στο 10μηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου το δημόσιο έχει εισπράξει ποσό ύψους 40,9 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι στο διάστημα που απομένει θα πρέπει να εισέλθουν στον κρατικό κορβανά, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, περί τα 11,7 δισ. ευρώ.  Το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι το υψηλότερο ποσό που μπορεί να εισπραχθεί στο επόμενο δίμηνο είναι σημαντικά μικρότερο και φθάνει τα 9,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό που θα επηρεάσει το έλλειμμα τόσο του 2010 όσο και του 2011 θα είναι άνω  δύο δισ. Ευρώ.

Η κυβέρνηση διαλύεται στα εξ ων συνετέθη

 Τελικά μάλλον άσχημα έκανε ο Γ. Παπανδρέου που δεν ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές την προηγούμενη Κυριακή. Αν το έκανε ίσως είχε το πλεονέκτημα και θα κέρδιζε, αν όχι αυτοδυναμία τουλάχιστον την πρώτη θέση.

Όμως, δύο μόλις ημέρες μετά το περίφημο διάγγελμά του η εικόνα της κυβέρνησης είναι τέτοια που δεν αποκλείεται να εξαναγκαστεί πολύ σύντομα να πάει σε εθνικές εκλογές. Πλήρης διάλυση, φωνές υπουργών που ξεσπάθωσαν κατά του Μνημονίου βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει την παντοδυναμία του ένα μόλις χρόνο από τη μεγάλη του νίκη.
Η παρέμβαση αφενός του Χ. Καστανίδη ο οποίος ζήτησε αλλαγή των όρων του Μνημονίου και η άποψη του Α. Λοβέρδου αφετέρου, ο οποίος είπε ότι ήταν λάθος το προεκλογικό δίλημμα, είναι δύο μόνο από τις πολλές φωνές. Κι άλλοι υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται με το όπλο παρά πόδα και δεν το έχουν σε τίποτε να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται στο ΠΑΣΟΚ και όσο κάποιοι βλέπουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί ή δεν θέλει, τόσο θα του σκάβουν το λάκκο.

Τα βάσανα των Δημάρχων η και τι δεν κάνω για να ξαναβγώ Δήμαρχος!!



ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 9ΤΣΙΜΠ.) ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ 
Απο το Ελληνικό καφενείο

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ποιά είναι η μυστική ατζέντα της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπαλλήλους;


Ή πρόκειται περί γκαφατζήδων ολκής ή πρόκειται περί αδίστακτων επαγγελματιών που  ετοιμάζουν μεγάλα δεινά για τον τόπο. Και το ένα και το άλλο είναι άκρως επικίνδυνα.
Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή σε  ερώτηση για το τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τους δημοσίους  υπαλλήλους, κι αν έχει κάποιο σχέδιο για απολύσεις. «Όποια απόφαση έχουμε την ανακοινώνουμε, τους στόχους μας τους τηρούμε απαρέγκλιτα» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ικανοποιημένη η Ντόρα Μπακογιάννη από το εκλογικό αποτέλεσμα


Την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών εξέφρασε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για σαφές αποτέλεσμα και τόνισε ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν τη νοοτροπία, τις πρακτικές και τις στρατηγικές επιλογές των κομματικών ηγεσιών. Παράλληλα ανέφερε ότι οι κομματικές ηγεσίες επέλεξαν να θέσουν κομματικά διλήμματα και πήραν πολιτική απάντηση από την κάλπη. Επίσης επισήμανε ότι 1.100.000 λιγότεροι άνθρωποι απ' ό,τι είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν χθες, καθώς και...

Τα ανδρείκελα προκαλούν βάναυσα τη νοημοσύνη μας

Ο επιθανάτιος ρόγχος της καταρρέουσας κυβέρνησης των ανδρεικέλων αναδίδει όλα τα εκκρίματα του «πολιτισμού» της: Την απάτη, το ψεύδος, την ανοησία, τη βαρβαρότητα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με όλο το συνακόλουθο τελετουργικό των πράξεων και των λόγων του, αποτελούν τη θεοποίηση της πολιτικής αποβλάκωσης, τη θεοποίηση της αλαζονικής ανοησίας και ψευτιάς: Συμπτώματα μιας βάρβαρης οπισθοδρόμησης, συμπτώματα ενός φασιστικού μοντέλου.
Βγήκε χθες μετά τη γνωστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων να προσβάλλει, για άλλη μια φορά, βάναυσα και περιφρονητικά, τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.
Αράδιαζε ασυναρτησίες, λόγια που έμοιαζαν ψιλοκομμένες γουρουνότριχες, λες και βρισκόταν σε άλλο πλανήτη και όχι στην Ελλάδα την οποία έχει μεταβάλει σε μια χώρα από καπνίζοντα ερείπια και φέρετρα.
Ο μισός και παραπάνω πληθυσμός της χώρας ΑΝΟΙΚΤΑ και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ τον καταψήφισε, όπως όλο το καθεστωτικό πανηγύρι και αυτός έλεγε ότι ο «λαός επικύρωσε την πολιτική μας»!!!