Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση διαλύεται στα εξ ων συνετέθη

 Τελικά μάλλον άσχημα έκανε ο Γ. Παπανδρέου που δεν ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές την προηγούμενη Κυριακή. Αν το έκανε ίσως είχε το πλεονέκτημα και θα κέρδιζε, αν όχι αυτοδυναμία τουλάχιστον την πρώτη θέση.

Όμως, δύο μόλις ημέρες μετά το περίφημο διάγγελμά του η εικόνα της κυβέρνησης είναι τέτοια που δεν αποκλείεται να εξαναγκαστεί πολύ σύντομα να πάει σε εθνικές εκλογές. Πλήρης διάλυση, φωνές υπουργών που ξεσπάθωσαν κατά του Μνημονίου βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει την παντοδυναμία του ένα μόλις χρόνο από τη μεγάλη του νίκη.
Η παρέμβαση αφενός του Χ. Καστανίδη ο οποίος ζήτησε αλλαγή των όρων του Μνημονίου και η άποψη του Α. Λοβέρδου αφετέρου, ο οποίος είπε ότι ήταν λάθος το προεκλογικό δίλημμα, είναι δύο μόνο από τις πολλές φωνές. Κι άλλοι υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται με το όπλο παρά πόδα και δεν το έχουν σε τίποτε να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται στο ΠΑΣΟΚ και όσο κάποιοι βλέπουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί ή δεν θέλει, τόσο θα του σκάβουν το λάκκο.
Η πολιτική του Γ. Παπακωνσταντίνου στην οικονομία, η αδυναμία του να μαζέψει το έλλειμμα που σίγουρα ξεφεύγει πάνω από το 9%-9,5% και η αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύει σε όσους του λένε ότι ακολουθεί μίγμα πολιτικής εντελώς λανθασμένο, είναι τα θέματα που χρεώνουν στον τσάρο οι «σύντροφοί» του. Δεν αποκλείεται, επομένως, να δούμε καμιά αλλαγή στην κορυφαία θέση της κυβέρνησης και μάλιστα σύντομα.

Στο στόχαστρο και ο Γ. Ραγκούσης ο οποίος χρεώνεται την απόφαση για τον προεκλογικό εκβιασμό αλλά και για τον πήχυ που τον έβαλε στις 4-5 μονάδες και τώρα δεν είναι ούτε δύο η διαφορά με τη ΝΔ.

Ο υπουργός Εσωτερικών χρεώνεται επίσης την αλλαγή γραμμής στο δεύτερο γύρο περί αυτοδιοικητικής ψήφου όταν τώρα είναι που πολώθηκε το κλίμα.

Εντονες επικρίσεις δέχονται και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, αυτοί που καθορίζουν στον πρωϊνό καφέ την επικοινωνιακή πολιτική. Το λάθος με την περαίωση όπου έστελναν σημειώματα λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι ενδεικτικό του μπάχαλου και της αστοχίας των επιτελών του Γ.Παπανδρέου. Αλλά ακόμη και το θέμα που άνοιξε την Τρίτη ο Γ. Πεταλωτής περί απολύσεων στο δημόσιο τομέα, μόνο ως φάουλ μπορεί να χαρακτηριστεί για το ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε την ψυχολογία του υπαλλήλου που θα πάει να ψηφίσει ενώ δεν γνωρίζει αν θα έχει δουλειά τις επόμενες εβδομάδες.

Μ’ αυτά και με εκείνα, στην κυβέρνηση γίνεται το έλα να δεις καθώς η Κυριακή που έρχεται «μαυρίζει» πολύ και η καταιγίδα που θα ξεσπάσει σίγουρα πάει να γίνει τυφώνας.

γάταρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...