Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

10 στρατηγικές χειραγώγησης του λαού μέσω των ΜΜΕ...

Οι τεχνικές που περιγράφονται παρακάτω συνήθως χρησιμοποιούνται με συγκεκαλυμμένο τρόπο. Έτσι δεν γίνεται αντιληπτή από το κοινό η παραπλάνηση και είναι πιο αποτελεσματικές. Το μόνο μέρος στον κόσμο που δεν τηρείται κανένα πρόσχημα είναι η Ελλάδα. Για να φανεί ότι δεν υπολογίζουν κανένα. Και εμείς το ανεχόμαστε.




Ο Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) Avram Noam Chomsky συνέταξε μία λίστα με τις 10 πιο κοινές και αποτελεσματικές στρατηγικές χειραγώγησης του πληθυσμού μέσω των ΜΜΕ.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Ερωτηματικά εγείρουν οι συνομιλίες στο Ερζερούμ



Η Πρόεδρος της Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε κίνηση ή προσπάθεια που συντελεί στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, είναι κατ' αρχήν θετική. Η επίσκεψη όμως του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, με τις μακρές-δίωρες και πλέον-κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, άνευ πρακτικών, είναι φυσικό να εγείρουν ερωτηματικά στους πολίτες και δημιουργούν κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης.
Πέραν της επιστροφής ενός ακινήτου του Πατριαρχείου που η ίδια η τουρκική κυβέρνηση...

Erzurum= Ελληνική γη


Τι τραβάνε και αυτοί οι Τούρκοι. Σκάβουν για να χτίσουν και ξεθάβουν ελληνικά αγάλματα. Ανασύρουν από την γη πινακίδες και δεν μπορούν να τις διαβάσουν γιατί είναι γραμμένες στα ελληνικά.

Τα αξιοθέατα που βάζουν στις διαφημίσεις για να ελκύουν ξένους τουρίστες είναι αρχαία ελληνικά θέατρα.

Η πρωτεύουσά τους είναι η αρχαία Ελληνική πόλη Άγκυρα.

Προσπαθούν να καθιερώσουν διεθνώς άλλη ονομασία για την Κωνσταντινούπολη και το Istanbul προέρχεται από την ελληνική φράση «εις την Πόλη».

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη
              
Την ώρα που παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ –εξαπτέρυγων- ντιντήδων, στο να ρίξουν τις ευθύνες του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος που διαπράχθηκε στην πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες στα ίδια τα θύματα, πότε με τις  εξοργιστικές δηλώσεις  Πάγκαλου, πότε με επιλεκτικές εκπομπές στην τηλεόραση κατά συνδικαλιστικών φορέων η και ομάδων εργαζομένων, οι πραγματικοί υπεύθυνοι της Ελληνικής Οικονομίας, τα αληθινά βαμπίρ που
συνεχίζουν να πίνουν το μεροκάματο του εργάτη, του αγρότη, του επιχειρηματία, του εμπόρου και όσων εργάζονται τίμια σε αυτή τη χώρα, κυκλοφορούν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και μάλιστα έχουν το θράσος να μας κουνάνε και επιδεικτικά το δάχτυλο!
Τι ακούμε τους τελευταίους μήνες από τους δοσίλογους του ΔΝΤ δημοσιογράφους στα τηλεοπτικά παράθυρα;