Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η χουντοποίηση της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας»


Του Τάκη Φωτόπουλου

Οι μαζικές κινητοποιήσεις τής 15ης/12 σηματοδοτούν ένα νέο στάδιο στον αγώνα κατά της κοινοβουλευτικής χούντας, που αποθρασυμένη, με τη βοήθεια της διεθνούς αγυρτείας τύπου Ντομινίκ Στρος-Καν, προχωρά τώρα στην κατεδάφιση κάθε εργασιακής κοινωνικής κατάκτησης.
Είναι βέβαια σαφές ότι η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με την κρίση του χρέους -όπως δεν είχαν καμιά σχέση και η καθοριστική υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η μετατροπή δημόσιων αγαθών σε ιδιωτικά κ.λπ.

Επανεκκίνηση της κοινωνίας


Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Η χρονιά που φεύγει μάς αφήνει πιο αδύναμους, ζαρωμένους, τρομαγμένους. Αλλά και πιο πλούσιους. Η ανατροπή των στερεότυπων είναι κέρδος, η αφύπνιση είναι πλούτος, η ανανοηματοδότηση κέρδος κι αυτή. Εφόσον ασφαλώς μπορέσουμε να αντιληφθούμε την κρίση ως ρήγμα στο παλαιό σώμα και ως τρόπο νέας συνέχισης, εφόσον αντιληφθούμε το ρήγμα ως ευκαιρία αναγέννησης. Και εφόσον νιώσουμε βαθιά μέσα μας την ανάγκη για ανανεωμένη επαναφορά σε βασικές αξίες: αλληλεγγύη, συλλογικότητα, προάσπιση του κοινού καλού.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

EΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....



Μήπως πρέπει ο λαός μας να ενεργοποιήσει το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος που αναφέρει: « Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, προσφωνεί από χειρογράφου εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, τον Κάρολο Παπούλια για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Της πατρίδας μου ομοιώθηκα


Ζούμε την εποχή της απόλυτης παρακμής στη χώρα μας.Όλοι το αισθάνονται κι όλοι το βιώνουν εκτός από μια κλειστή ομάδα που προσπαθεί και συνεχίζει να αλλάξει το DNA της ψυχοσύνθεσης αυτού του λαού.
Εν μέρει το έχουν καταφέρει κι έχουν εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία όμως δεν έχουν καταφέρει να αλλοιώσουν ακόμα το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο αυτού του λαού που είναι η γλώσσα του και ο πολιτισμός του.Κι αν οι φελλοί ακόμα επιπλέουν αυτός ο πλούτος δεν θα χαθεί και θα έρθει η ώρα που θα τους πνίξει.Γιατί αυτός ο λαός άντεξε σε δυσκολότερες καταστάσεις.Δεν απεθνικοποιήθηκε, δεν έχασε τον πλούτο του παρά την πενία του.
Απολαύστε κι ακούστε τον καθαρό ελληνικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και να αισιοδοξείτε …. όσο διατηρείτε την ελληνικότητά σας.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται οι αλλαγές σε ΔΕΚΟ και σε φορείς του δημοσίου


Διπλασιασμός των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών ΔΕΚΟ σε περίπου 105 - 110, συντονισμένες πιέσεις στις εισηγμένες ΔΕΚΟ για περικοπές, αλλά και επιτάχυνση των αποφάσεων για λουκέτα - συγχωνεύσεις στους 1.500 φορείς του ευρύτερου δημοσίου  προωθεί η κυβέρνηση με τη μέγιστη δυνατή... μυστικότητα για να αποφευχθεί νέο κύμα αντιδράσεων εν μέσω εορτών.

Το μέτωπο θα ανοίξει ηχηρά από τις επόμενες ημέρες, με την ανακοίνωση των αποφάσεων για τις εποπτευόμενες ΔΕΚΟ και θα κορυφωθεί τους επόμενους

Γιατί αγκάλιασα τον Καραμανλή

Στο ρεπορτάζ σας (Αποθέωση Καραμανλή στο Μόναχο!) κάποιοι σχολιαστές δεν καταλάβαιναν τον λόγο που εμείς αυθόρμητα αγκαλιάσαμε τον πρώην πρωθυπουργό. Θα σας πω εγώ πως το ένιωσα, γιατί πριν από λίγους μήνες ήμουν και εγώ απογοητευμένος και πικραμένος. Δεν πήγα να ψηφίσω ούτε στις τελευταίες δημοτικές ούτε στις προηγούμενες εκλογές.

Όταν όμως τον είδα θυμήθηκα ότι είχα μια μικρη επιχείρηση στη Σπύρου Πάτση με ανταλλακτικά και έθρεφα την οικογένεια μου και το παιδί μου που σπουδάζει με αξιοπρέπεια. Πριν από 13 μήνες η