Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έρως,μέθη,φίλημα


Αφιέρωμα στην επέτειο του θανάτου του Περικλή Γιαννόπουλου


“ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ
ΕΙΝΑΙ
ΕΡΩΣ
ΜΕΘΗ
ΦΙΛΗΜΑ
ΑΛΛΩΣ ΚΟΥΤΟΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΚΟΜΑ Η ΖΩΗ ΚΟΥΤΟΤΑΤΗ
ΕΡΩΣ
ΜΕΘΗ
ΦΙΛΗΜΑ
ΕΙΤΕ ΝΕΡΟΥ
ΕΙΤΕ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΕΙΤΕ ΑΕΡΟΣ
ΕΙΤΕ ΓΥΝΑΙΚΟΣ
ΕΙΤΕ ΗΔΟΝΗΣ
ΕΙΤΕ ΟΔΥΝΗΣ
ΕΙΤΕ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ
ΕΙΤΕ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ
ΘΩΠΕΥΜΑ
ΠΙΑΣΙΜΟ
ΣΦΙΞΙΜΟ
ΦΙΛΗΜΑ
ΝΑ Η ΖΩΗ
ΑΛΛΩΣ
ΟΛΑ ΣΑΧΛΟΤΑΤΑ
ΑΗΔΕΣΤΑΤΑ
ΗΛΙΘΙΟΤΑΤΑ
ΒΑΡΑΙΝΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΙΝΟΝΤΑ
ΤΗΝ ΟΛΙΓΗΝ ΩΡΑΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ
ΤΙΠΟΤΕ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ
ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΕ
Ο ΕΡΩΣ
Η ΜΕΘΗ
ΤΟ ΦΙΛΗΜΑ
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑΝ ΠΕΝΤΑΡΑΝ”

Ο  ΕΛΛΗΝ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ





Ευχαριστώ τον ΙΑΣΟΝΑ για το ποίημα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Εκλογές τώρα ή… μετά;



Επέστρεψε από τη Βαρσοβία ο Πρωθυπουργός και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, αφού χωρίς χρονοτριβή επικοινώνησε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου ώστε να ενημερωθεί για τα όσα συνέβησαν στη ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται έντονα ενοχλημένος με τη Βάσω Παπανδρέου, ενώ δείχνει προβληματισμένος με την έλλειψη συνοχής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το Σαββατοκύριακο θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Κυβέρνησης, μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.
Το επικρατέστερο είναι ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό προκειμένου να δώσει χαρακτήρα επανεκκίνησης, κατευνάζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκεια μεταξύ των βουλευτών.

O πρώην «τσάρος» της οικονομίας επί κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, κ. Γ. Αλογοσκούφης, στο Βήμα



Από το αναδημοσιευόμενο άρθρο φαίνεται σαφώς ότι ο  Καραμανλής  δέν ήταν αναβλητικός και επιφυλακτικός στην λήψη σημαντικών αποφάσεων. Απλώς ορισμένοι βουλευτές του, παίζαν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, εκβιάζοντάς τον και μη επιτρέποντας τον να πάρει τα απαραίτητα μέτρα που θα βοηθούσαν την οικονομία να μπεί στόν σωστό δρόμο. Ο Αντωνάκης τώρα συνεργάζεται στενά μ' αυτούς. Φαίνεται λοιπόν ότι το σχέδιο να ρίξουμε τον Καραμανλή υποβοηθήθηκε εκ των έσω. Η χώρα ήταν καταδικασμένη να φθάσει στην σημερινή κατάντια και σαν δεκανίκια χρησιμοποιήθηκαν βουλευτές της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς. Περαστικά μας.

Όμηρος

Διαβάστε το άρθρο:


 «Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα γιατί έβλεπα την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε. Ο Καραμανλής είχε δεμένα τα χέρια του γιατί είχε την πλειοψηφία ενός μόνο βουλευτή. ‘Ασ’ το για αργότερα’ μου έλεγε. Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές». 

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το κράτος που προωθεί την πορνεία, λέγεται μπορντέλο



Το ότι το κράτος αυτό μετατρέπεται σε μπορντέλο, είναι γνωστό. Το ότι βάζει και διαφημίσεις για να βρει φρέσκες πουτάνες, είναι ένας νεωτερισμός που αξίζει να σχολιαστεί. Το ότι οι διαφημίσεις είναι σε δημόσια θέα, δυστυχώς αποτελεί κατάπτωση, που ούτε ο χειρότερος νταβαταζής (που σέβεται τον εαυτό του) δεν θα επέτρεπε να συμβεί... Και όμως...

Πολλοί σήμερα αναρωτιούνται σε τι κράτος ζούμε σήμερα και κατά πόσο η κυβέρνηση μεριμνά πραγματικά για το καλό των πολιτών αυτής της χώρας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

7 «νάρκες» διαλύουν το ασφαλιστικό



ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ
Στοιχεία-φωτιά για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης παρουσίασε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά την ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής παρακολούθησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει σενάριο μείωσης δαπανών στην καταβολή συντάξεων για την επόμενη πενταετία.
Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του κ. Κουτρουμάνη ότι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των διπλοσυνταξιούχων, οι οποίοι δε δήλωναν δεύτερη σύνταξη, επειδή, όπως είπε, δεν υπήρχε μηχανοργάνωση. Τόνισε, επίσης, ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα εφαρμοστεί το λεγόμενο εργόσημο που θα αφορά 250.000 ανασφάλιστους, κυρίως οικόσιτο προσωπικό και εργάτες γης.
Εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κουτρουμάνης για τις απώλειες εσόδων των ταμείων, όχι μόνο λόγω της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών και της αύξησης της ανεργίας. Και εστίασε σε 7 σημεία που αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και έχουν ως ακολούθως:

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Aλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία


Του Χρήστου Γιανναρά

Γιατί είναι «άσκηση βίας» να «γιαουρτώνουν» οι πολίτες έναν πολιτικό που προκαλεί κατ’ εξακολούθησιν τη νοημοσύνη και ευαισθησία τους, την αξιοπρέπειά τους;

Oμόφωνα οργισμένοι οι κεκράχτες της κομματοκρατίας, «επιφανείς» δημοσιογράφοι, κομματικοί εκπρόσωποι, αλλά και απλοϊκοί παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: Aυτοδικία, ανόσια βία το «γιαούρτωμα».
Aλλά γιατί; Προκαλεί σωματική κάκωση, αποβλέπει σε τραυματισμό, σε βλάβη της σωματικής ακεραιότητας; Γιαούρτι εκσφενδονίζουν οι πολίτες στον πολιτικό που τους προκαλεί, όχι πέτρες, ούτε καρέκλες. Eίναι άλλο πράγμα η αποδοκιμασία και άλλο η άσκηση σωματικής βίας. Kαι μάλιστα θα χαρακτήριζε κανείς το «γιαούρτωμα» μάλλον από τις επιεικέστερες, τις πιο «εξευγενισμένες» μορφές αποδοκιμασίας. Aρχετυπική έκφραση περιφρόνησης, αποστροφής και σιχασιάς είναι το φτύσιμο – ατιμωτική αποδοκιμασία. Πιο οργισμένη, οι σάπιες ντομάτες ή τα κλούβια (δύσοσμα) αυγά. Hπιότερη μορφή, το σφύριγμα, το γιουχάισμα.

Aπολυτήριο λυκείου, χωρίς πανελλαδικές

Ή πώς στην Ελλάδα σκοτώνουμε την κοινή λογική

Οσοι τελειόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν από φέτος τη δυνατότητα να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντίθετα, μέσω των ενδοσχολικών εξετάσεων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο λυκείου. Αυτό εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοίνωσε χθες, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του σχολικού έτους.