Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σήραγγες και τούνελ


Τρεις  ειδήσεις, με σχετικό θέμα βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στα ΜΜΕ.

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της μεγαλύτερης σήραγγας του κόσμου στις Άλπεις μήκους  57 χιλ.
Η παρουσία δύο Ελλήνων μηχανικών με σημαντική συμμετοχή στην επιτάχυνση των διαδικασιών διάσωσης των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων στην Χιλή.
Η νέα κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών και οι εύλογες απορίες για το τι γίνεται με την σήραγγα που θα παρακάμψει τα στενά.

 Ένα μικρό έθνος, οι Ελβετοί με την πιο δύσκολη διαμόρφωση εδάφους στην χώρα τους, κάνουν καθημερινά θαύματα σε όλους τους τομείς, της επιστήμης της τεχνολογίας, της οικονομίας, και όλα αυτά χάρις στην απόλυτα αποδοτική Δημόσια Διοίκηση και το Δημοκρατικό Σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.

Στην μακρινή Χιλή δύο Έλληνες χωρίς τις αγκυλώσεις που θα τους επέβαλε η άρρωστη διοικητική μηχανή της χώρας μας, έδειξαν για μια ακόμη φορά τις αρετές της φυλής μας.

Στην χώρα μας η απίστευτη διοίκηση, οι πολιτικές σκοπιμότητες, το κυνήγι της αρπαχτής, η αδιαφορία για το κοινό συμφέρον και η αποκλειστική φροντίδα για το στενό κομματικό συμφέρον, δεν επιτρέπουν  ακόμη και έργα αποκλειστικά τεχνικά να ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, καθιστώντας μας πρωταθλητές αποτυχίας και βλακείας.

Ζήτω το κομματικό κράτος.

Όμηρος

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Βάτσλαβ Χάβελ: O πρώτoς παγκόσμιος αθεϊστικός πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία οδεύει προς την καταστροφή


O πρώτoς παγκόσμιος και σκόπιμα αθεϊστικός πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία οδεύει προς την καταστροφή, είπε ο πρώτος πρόεδρος της σύγχρονης Τσεχικής Δημοκρατίας σε ένα ακροατήριο αυτή την εβδομάδα.

Ο Vaclav Havel, μία από τις πιο σεβαστές πολιτικές και λογοτεχνικές προσωπικότητες στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, δήλωσε ότι η Δύση "έχει χάσει την σύνδεση της με το άπειρο και με την αιωνιότητα», με αποτέλεσμα ένας "ατελείωτος κολεκτιβισμός καταναλωτών να γεννήσει ένα νέο είδος μοναξιάς. "

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο ηθικοπλαστικός εκσυγχρονισμός της κοινωνίας του 2010‼‼‼


Ο άνθρωπος και η σύγχρονη εφιαλτική του επιτυχία. Μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος τώρα μπορεί να στέκεται στις δάφνες του ως το μοναδικό ζώο επάνω στον πλανήτη που κατάφερε να δημιουργήσει ηθικοπλαστική. 

Μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να είναι ηθικός και τέρας,

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τα ίδια Παντελή μου.......


Γράφει ο Όμηρος

Όσο πλησιάζουμε πρός τις Αυτοδιοικητικές εκλογές , τόσο θα φαίνεται το έργο της κυβέρνησης.

Τα spread πέφτουν, δίνουμε το ΕΚΑΣ που το κρατούσαμε από την αρχή της χρονιάς, έχουν τρελαθεί οι συνεταίροι μας, να μας δίνουν συγχαρητήρια για την επιτυχημένη οικονομική πολιτική μας και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλα επιτεύγματα, που ούτε να τα φανταστούμε μπορούμε τώρα.

 Εκκπληκτοι αναμένεται να μείνουν οι Ελληνες από όσα πρόκειται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως ως τις εκλογές, για τις κυβερνητικές επιτυχίες.

Και βέβαια η ψήφος τους θα είναι ανάλογη.

Τα σαϊνια που μας κυβερνούν πρέπει να ανταμειφθούν εκλογικά, ώστε να πάρουν κουράγιο, γιά νέες κατακτήσεις και νέους αγώνες, εναντίον της τσέπης των Νεοελλήνων.

Έ ρε μαγκούρα που τους χρειαζεται.........

Ώς πότε ραγιάδες;


Λαοί και ευρω-λιτότητα

Από το Έθνος

Toυ Γιώργου Δελαστίκ

Λαοί υπάκουοι, που σκύβουν το κεφάλι και υπομένουν βυθισμένοι στη δυστυχία τους τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. 

Λαοί ανυπάκουοι, που αντιδρούν με σφοδρότητα στα μέτρα αυτά, βγαίνουν στους δρόμους και με αλλεπάλληλα κύματα διαδηλώσεων ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό, εκδιώκοντας τις κυβερνήσεις που επιχειρούν μια γιγαντιαία ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. 

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μια ιστορία με σεξ, γάμους, θανάτους και αγωγούς

διαβάστε ένα μικρό μυθιστόρημα από το taxalia:


Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran
η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο

Βίασαν την χώρα και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι …παρθένα! Η πώς φθάσαμε ως εδώ Νο1

Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο άρθρο. Είναι μεγάλο αλλά πρέπει να το διαβάσουμε για να μην ξεχνάμε.
Και όσοι δεν γνωρίζουμε για να μάθουμε.

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 12, 2009

Ο Αλάριχος επέστρεψε σαν Χίτλερ και τώρα φόρεσε τη νεώτερη προβιά της ΕΚΤ και των Γερμανικών πολυεθνικών. Πάντοτε δε, έβρισκε και πρόθυμους τσολιάδες για να ξεπουλήσουν ότι πολύτιμο έχει αυτή η χώρα. Αυτοί που ακόμα οφείλουν τις αποζήμιώσεις από το Ελληνικό ολοκαύτωμα και αρνούνται “με τσαμπουκά” να τις πληρώσουν έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως κατήγοροι.

Πογκρόμ κατά της Ελλάδας από την καγκελάριο και τις “σοβαρές Γερμανικές εφημερίδες” που αρνούνται να πληρώσει η Γερμανία τα σπασμένα της Ελλάδας. Ούτε ένας “αδιάφθορος” δεν βρέθηκε να τους πει ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ. Αυτοί που εξέθρεψαν, πλούτισαν και σήμερα προστατεύουν τον Χριστοφοράκο για να μην αναγκαστεί να καταθέσει και να αποκαλύψει τους επίορκους συνεργάτες των Γερμανών, έχουν το θράσος να μιλούν.

Το δημοσιονομικό μας χάλι και τις διεφθερμένες πελατειακές σχέσεις τις γνωρίζουμε καλά. Όπως και τις ελεεινές δομές που ανέπτυξαν οι κομματικοί μηχανισμοί υπερφορτώνοντας το δημόσιο για να διασφαλίσουν “μονιμότητα” και στους ψηφοφόρους.

Πως φθάσαμε ως εδώ.


Γράφει ο Όμηρος

Ακούω στήν τηλεόραση συζήτηση με γνωστούς πολιτικούς και διαπρεπείς δημοσιογράφους και με πιάνει μαύρη απελπισία. Τα ίδια που ακούγαμε επί 10ετίες ακούγονται και σήμερα. Η ίδια τακτική της κατεύθυνσης της συζήτησης σε ανώδυνα μονοπάτια. Οι πολιτικοί θρασείς, αμετανόητοι, έτοιμοι να κάνουν πάλι τα ίδια λάθη στό όνομα της κομματικής πειθαρχίας, αδιαφορόντας για τις συνέπειες των αποφάσεών τους στην χώρα. Πως φθάσαμε σε αυτό το τελευταίο σκαλοπάτι του ευτελισμού. Οι αλλαγές πρός το χειρότερο πήραν πολύ χρόνο και ήταν άλλοτε σταδιακές και άλλοτε απότομες. Ας σταθούμε στα κυριότερα σημεία :

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Ισλανδία δείχνει τον δρόμο

 





Τελικά οι «ψαράδες» της Ισλανδίας δεν παίζονται. Αφού ανέτρεψαν τη κυβέρνηση που τους οδήγησε στην οικονομική κρίση, αφού αποφάσισαν να δικάσουν τον υπεύθυνο πρώην πρωθυπουργό, έρχονται σήμερα και ακυρώνουν τη συμφωνία της νέας κυβέρνησης με την ΕΕ, που προέβλεπε να πληρώσει ο λαός τα χρέη των τραπεζών, αναγκάζοντας τον πρόεδρο να προκηρύξει δημοψήφισμα, όπου το 93% των πολιτών καταψήφισε τη κατάπτυστη συμφωνία.

Σήμερα, οι ισλανδικές τράπεζες πιέζονται να διαγράψουν τα χρέη των πολιτών, συνολικού ύψους $2 δισ. από στεγαστικά δάνεια, καθώς η κυβέρνηση μοιάζει να υποκύπτει εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων. Όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Arni Pall Arnason, «Ας είναι. Οι τράπεζες θα πρέπει σύντομα να αντιληφτούν

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: «Προμήνυμα μεγάλων συμφορών»



“Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία… κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας…
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.
Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί

ΟΙ ΛΑΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ... ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΓΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Λαοί υπάκουοι, που σκύβουν το κεφάλι και υπομένουν βυθισμένοι στη δυστυχία τους τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.  

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Λαοί ανυπάκουοι που αντιδρούν με σφοδρότητα στα μέτρα αυτά, βγαίνουν στους δρόμους και με αλλεπάλληλα κύματα διαδηλώσεων ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό, εκδιώκοντας τις κυβερνήσεις που επιχειρούν μια γιγαντιαία ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Λαούς που ανήκουν και στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία έχει να επιδείξει η Ευρώπη στις μέρες μας. Στη διάρκεια αυτής της κρίσης, οι Ευρωπαίοι πολίτες με τη στάση τους συνδιαμορφώνουν τη μοίρα τους. Οι Γάλλοι στους δρόμους. Τρεις φορές μέσα σε έναν μήνα, πάνω από 2.500.000 διαδηλωτές κάθε φορά πλημμύρισαν τις πόλεις! Δεκαπέντε χρόνια έχουν να γίνουν τέτοιες κινητοποιήσεις. Ο Σαρκοζί εμφανίζεται ανυποχώρητος στο θέμα της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, κάνοντας μόνο δευτερεύουσας σημασίας υποχωρήσεις. Αν όμως επιμείνει μέχρι τέλους, πιθανότατα η ήττα του στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2012 θα έχει σφραγιστεί ήδη από τώρα. Επος των Ισλανδών. Εξεγέρθηκαν το φθινόπωρο του 2008 και ακόμη δεν έχουν σταματήσει! Αν οι ελπίδες των Ευρωπαίων εργαζομένων εναποτίθενται στον γαλλικό γίγαντα, ο ανυπόκριτος θαυμασμός τους ανήκει στον ισλανδικό «ψύλλο» - σ’ αυτό το έθνος των 320.000 ανυπότακτων Βίκινγκ που έχουν κάνει τα πάντα.

Ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Δεξιάς. Εξευτέλισαν τη νέα κυβέρνηση της κεντροαριστεράς, όταν αυτή υπέκυψε στις πιέσεις των Αγγλων και της ΕΕ και υπέγραψε συμφωνία να πληρώσει ο ισλανδικός λαός τα χρέη των Ισλανδών τραπεζιτών στο εξωτερικό...

Μια φράση περιγράφει την σημερινή μας πτώση.....



Στήν κεφαλίδα του  klassikoperiptosi.blogspot.com υπάρχει αυτή η υπέροχη εκτίμηση της τότε (1861)κατάστασης , που δεν διαφέρει σε τίποτα από την σημερινή. Μόνο που τώρα δεν προσπαθούν να μας ρίξουν στην σκλαβιά άλλων αφεντικών. Αυτό το έχουν ήδη πετύχει. Η προσπάθεια τώρα γίνεται για την ολοκληρωτική εξάλειψη του Ελληνισμού από προσώπου γής. Το περίεργο είναι ότι η πέμπτη φάλαγγα είναι τώρα ψηφισμένη από τον Ελληνικό λαό. Διαλέξαμε μόνοι μας τους δήμιούς μας.

"Wall Street Journal" : "Μυστική επιτροπή οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ"


Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την ύπαρξη μιας μυστικής Επιτροπής που οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας μας, καθώς και των άλλων αδύναμων Οικονομιών της Ευρωζώνης, τα τελευταία δύο χρόνια, αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».
Οπως έγραψε η....έγκριτη εφημερίδα, αμέσως μετά από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Λίμαν Μπράδερς, το Σεπτέμβριο του 2008, και την παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε, ένα μυστικό κονκλάβιο διερευνούσε το ενδεχόμενο κατάρρευσης οικονομίας κράτους - μέλους της ζώνης του ευρώ και εκπονούσε ανάλογο σχέδιο αντίδρασης.
Το «κονκλάβιο» αυτό έχει και το όνομα της «επιτροπής που δεν υπήρξε ποτέ», καθώς όλες οι δραστηριότητές του καλύπτονταν από άκρα μυστικότητα.
Οπως επισημαίνει η διεθνούς εμβέλειας αμερικανική εφημερίδα, «το Μάρτιο του 2009, ο Ξαβιέ Μούσκα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ένα ειδικό σώμα τεχνοκρατών που διαχειριζόταν την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. Ενημερώνοντας τον διάδοχό του, Αυστριακό Τόμας Βίζερ, του είπε: «Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και μια ομάδα που επίσημα δεν υφίσταται».