Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σήραγγες και τούνελ


Τρεις  ειδήσεις, με σχετικό θέμα βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στα ΜΜΕ.

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της μεγαλύτερης σήραγγας του κόσμου στις Άλπεις μήκους  57 χιλ.
Η παρουσία δύο Ελλήνων μηχανικών με σημαντική συμμετοχή στην επιτάχυνση των διαδικασιών διάσωσης των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων στην Χιλή.
Η νέα κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών και οι εύλογες απορίες για το τι γίνεται με την σήραγγα που θα παρακάμψει τα στενά.

 Ένα μικρό έθνος, οι Ελβετοί με την πιο δύσκολη διαμόρφωση εδάφους στην χώρα τους, κάνουν καθημερινά θαύματα σε όλους τους τομείς, της επιστήμης της τεχνολογίας, της οικονομίας, και όλα αυτά χάρις στην απόλυτα αποδοτική Δημόσια Διοίκηση και το Δημοκρατικό Σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.

Στην μακρινή Χιλή δύο Έλληνες χωρίς τις αγκυλώσεις που θα τους επέβαλε η άρρωστη διοικητική μηχανή της χώρας μας, έδειξαν για μια ακόμη φορά τις αρετές της φυλής μας.

Στην χώρα μας η απίστευτη διοίκηση, οι πολιτικές σκοπιμότητες, το κυνήγι της αρπαχτής, η αδιαφορία για το κοινό συμφέρον και η αποκλειστική φροντίδα για το στενό κομματικό συμφέρον, δεν επιτρέπουν  ακόμη και έργα αποκλειστικά τεχνικά να ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, καθιστώντας μας πρωταθλητές αποτυχίας και βλακείας.

Ζήτω το κομματικό κράτος.

Όμηρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...