Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Εν όψει κατάρρευσης, απειλεί με εκλογές ο mr. Papandreou




Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε και αποφάσισε…
Κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υποστεί σοβαρή ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Και αποφάσισε να εκβιάσει το εκλογικό σώμα, ότι αν τον αποδοκιμάσει θα σύρει τη χώρα σε
βουλευτικές εκλογές.
Κινδυνολογώντας για «παρατεταμένη ακυβερνησία» και για επάνοδο «στο κατώφλι της χρεοκοπίας»…
Ξέχασε, όμως, τρία πράγματα:
 
* Πρώτον, ο «βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται»…
Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν ήδη υποστεί σκληρά μέτρα. Και γνωρίζουν πια ότι έχουν
υπογραφεί κι άλλα σκληρότερα.

Οι επιθανάτιοι σπασμοί του σφαγμένου κόκορα

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολυεδρική και κατακλυσμιαία ποικιλία παθολογικών φαινομένων τα οποία γεννιούνται και τρέφονται από τη βαρβαρότητα του πλανητικού ολοκληρωτισμού.
Ένα από τα πιο επικίνδυνα νοσηρά φαινόμενα είναι οι «αριστερές» εστίες της φασιστικής μόλυνσης: Εστίες οι οποίες εκκολάπτονται από τη σήψη της ενσωματωμένης αριστεράς, σε συνδυασμό με τα απόβλητα του νεοφιλελεύθερου εφιάλτη.
Πάντα ο φασισμός αποτελούσε το συμπλήρωμα του νεοφιλελευθερισμού. Ο σύγχρονος νεοταξικός φασισμός αποτελεί το συμπλήρωμα του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού, απαλλαγμένου από κάθε δημοκρατική ελευθερία.
Ένα από τα νεοταξικά στρατηγήματα που «εκτελεί» αυτή η «αριστερά» σε όλες τις ποικιλίες της (κόμματα, επιδοτούμενες εστίες και «χρήσιμοι ηλίθιοι») είναι να λερώνουν κάθε αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση, κάθε κοινωνική και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ριζοσπαστικοποίηση, να την στιγματίζουν συκοφαντικά σαν «ακροδεξιά» και «φασιστική», να επιχειρούν να την αποπροσανατολίσουν

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Επίδομα 100-300 ευρώ θα δώσει μετεκλογικά η κυβέρνηση



    Γράφει ο Ομηρος

Είναι κοινό μυστικό ότι στίς εκλογές, γίνεται μεγάλο παζάρι με την ψήφο πληθυσμιακών ομάδων που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η οικονομική εξαθλίωση.

Όσο κι αν δεν θέλουν να το ποραδεχθούν οι υποψήφιοι, κάθε κατηγορίας, η ψήφος συνήθως αποτιμάται έναντι αρκετών ευρώ  σήμερα, η σε παλαιότερες εποχές έναντι άλλων υλικών παροχών, κυρίως τροφίμων. Και βέβαια αυτά γίνονται προεκλογικά, διότι ως γνωστόν οι εξαθλιωμένοι έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και βοούν μόνο όταν η αμοιβή πέσει εν τη παλάμη.

Συμβαίνει όμως το εξής πολλές φορές. Οι ψηφοφόροι  "τα παίρνουν" και από τις δύο κύριες αντίπαλες παρατάξεις, και επειδή είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί η τήρηση της συναλλαγής, στό τέλος ψηφίζουν ότι θέλουν.

Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση εκτίμησε ότι ο Έλληνας συνταξιούχος, έχει φθάσει, εξ αιτίας των εμπνευσμένων οικονομικών μέτρων που πήρε, σε τέτοιο βαθμό εξαθλίωσης που είναι έτοιμος να πουλήσει την ψήφο του έναντι 100 έως 300 ευρώ. Μόνο που μου φαίνεται ότι τα χρήματα δεν τα έχουν και αντί να τα δώσουν εν τη παλάμη τα υπόσχονται μετεκλογικά. Δεν πήραν χαμπάρι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λειτουργεί πιά το σύστημα.

Με υποσχέσεις μέσα στην τσέπη τους της γής οι πεινασμένοι, μόνο μαύρισμα μπορούν να δώσουν.

Η θεωρία των Δύο Κυβερνήσεων.

Γράφει ο Τυχαίος (tyxaios.blogspot.com)
Ἥμαρτον παραδοὺς αἷμα ἀθῷον οἱ δὲ εἶπον, Τί πρὸς ἡμᾶς σὺ ὄψει ..."ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27 "ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων..."
Γ.Α. Παπανδρέου 20 Οκτωβρίου  2010
"Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί να λάβει και άλλα μέτρα λιτότητας..."
 Olli Rehn.


        Εγώ το είχα καταγράψει. Με ιδιαίτερο τρόπο βέβαια αλλά πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν. Τι λέγαμε εδώ:"Εκεί όμως περί τις 17 με 20 Οκτωβρίου [...] θα πρέπει να προσέξει, [...] εκείνο το τριήμερο θα κριθούν πολλά σχετικά με τις εκλογές". Κατάλαβες; Πάει η επένδυση από το Κατάρ. Νά 'ταν κι άλλη! Και θα με ρωτήσεις: "καλά αυτό ήταν το πρόβλημά μας, τώρα;"

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ζήτω οι χαφιέδες.

21-10-10-0217.948 καταγγελίες  στο ΣΔΟΕ από συγγενείς, γείτονες, εργαζόμενους  και συνεταίρους. Ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου

Κωμικοτραγικά πράγματα, απόρροια φυσικά και της κυβερνητικής πολιτικής που ασκεί ο Γ. Παπανδρέου, συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στη χώρα μας από μεγάλη μερίδα πολιτών.

Κάτι ασφαλώς  πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα  .  Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος,  εκτός από «στεγνό δόσιμο»  όλα αυτά τα «καρφώματα» και τη βροχή καταγγελιών που δέχεται από τους πολίτες το ΣΔΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το φορο- κάρφωμα πάει σύννεφο αφού χιλιάδες είναι οι Έλληνες που ζήλεψαν τη δόξα του…. αείμνηστου ηθοποιού Αρτέμη Μάτσα (έγινε γνωστός για τους ρόλους του χαφιέ) και  προδίδουν συνανθρώπους τους για φοροδιαφυγή.

Ο καταιγισμός (επώνυμων) καταγγελιών στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές αγγίζει το μυθικό νούμερο  των 17.948.(!).

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο πρόξενος που έστησε το Βατοπέδι


Τι γύρευε τον Μάρτιο του 2008 στη Μονή Βατοπεδίου ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Yee;


Μια πολύ σημαντική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ φέρνει στο φως της δημοσιότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η «Α» φωτίζοντας, όσο είναι δυνατόν περισσότερο γίνεται στην παρούσα φάση, την υπόθεση του Βατοπεδίου, η οποία στην συνέχεια «βαπτίστηκε σκάνδαλο» και έγινε η αιτία να αποσταθεροποιηθεί και τελικά να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή.


Τον Μάρτιο του 2008 ο τότε Αμερικανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Yee επισκέφτηκε επισταμένως τη Μονή Βατοπεδίου, θέλοντας να μεταφέρει τα «μηνύματα» της Αμερικανικής Πρεσβείας και της Αμερικανικής κυβέρνησης στον ηγούμενο Εφραίμ.


Για το τι ειπώθηκε στην συγκεκριμένη συνάντηση δεν είναι του παρόντος να σας αποκαλύψουμε.

Τι υπογράψανε με το ΔΝΤ...... αλίμονο.

114news on livestream.com. Broadcast Live Free

Δείτε αυτό το βίντεο. Πιστεύω ότι τα όσα αναφέρονται και αληθινά είναι  και δίνουν την έκταση της προδοσίας κατά του Ελληνικού λαού. Αλλά ο ψεύτης και ο κλέφτης την πρώτη μέρα χαίρονται. Τα ανθελληνικά σχέδιά τους αποκαλύφθηκαν. Τώρα πια είναι στα χέρια του λαού η  τιμωρία τους. Όχι πολιτική  γιατί αυτή είναι σίγουρη, αλλά φυσική.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τουλούζ Λοτρέκ στη Θεσσαλονίκη

Από τις 15 Οκτωβρίου και για περίπου τέσσερις μήνες θα αναβιώσει στη Θεσσαλονίκη μια εξαιρετικά γοητευτική εποχή. Χορός, μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, έργα τέχνης, ακόμη και γεύσεις της Belle Epoque θα βρουν το χρόνο και το χώρο τους σε κάθε γωνιά της πόλης, με αφετηρία το Τελλόγλειο και το έργο του Toulouse Lautrec, του ζωγράφου-ρεπόρτερ, όπως τον αποκαλούν, της Belle Epoque, καθώς εκείνος ήταν ο πρώτος που έκανε την τέχνη να κατέβει στο δρόμο με τις αφίσες και τις λιθογραφίες του.
Στόχος της έκθεσης είναι αφενός η γνωριμία με τον Τουλούζ Λοτρέκ, τον ξεχωριστό αυτό δημιουργό, αλλά και το κλίμα, την ατμόσφαιρα της εποχής στο γύρισμα του 19ου/20ού αι. Το υλικό της έκθεσης, περισσότερα από 170 έργα προέρχονται από το Μουσείο Orsay στο Παρίσι, από το

Γιατι πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚοδημαρχοπεριφερειάρχες

Εθνικές εκλογές, αν…



Πίσω από τη συζήτηση για την έκβαση της «μητέρας των μαχών» αυτής της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, που δεν είναι φυσικά άλλη από τη σύγκρουση στηνΠεριφέρεια Αττικής, κρύβεται μιαintriguing παράμετρος, από την οποία και θα καθοριστεί εν πολλοίς το πολιτικό μέλλον της χώρας, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο:  
Το πρόσημο που θα προκύψει για την Κυβέρνηση, θα κρίνει το αν, παρά τις διαψεύσεις και τις δεσμεύσεις περί εξάντλησης της τετραετίας (που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2009), ο Γιώργος Παπανδρέου  θα χρειαστεί να ψιθυρίσει στο αυτί του κ. Τόμσεν και των υπολοίπων της τρόικας, τις δυο λέξεις που κάνουν τους δανειστές της Ελλάδας να ανασηκώνουν αναστατωμένοι τους ώμους:  
General election… μέσα στο 2011
Τον χρόνο που, υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές, διεκδικώντας την ανάκαμψη χωρίς κηδεμόνα.
Με τις «εναλλακτικές» υποψηφιότητες που φορούν

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις “Σερβοποίησης” της Ελλάδας κλιμακώνονται με το πινγκ πονγκ δηλώσεων Γιούνκερ-Phantom prime minister



ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.
Η ενοχοποιητική “αποκάλυψη” Γιούνκερ για τη στιχομυθία
περί διεφθαρμένης χώρας, άρα διεφθαρμένων Ελλήνων,
με τον phantom έλληνα πρωθυπουργό που αναζητείται…
δεν ελέχθη αφελώς ούτε είναι απλός ελιγμός αποπροσανατολισμού
της Ελληνικής κοινής γνώμης και αποεστίασης από το κατοχικό μνημόνιο.
Πρόκειται για κατά γράμμα εφαρμογή μιας συνταγής
ηθικής εξόντωσης και ενοχοποίησης των Ελλήνων

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το δημόσιο χρέος και το καθεστώς υποδούλωσης της Ελλάδας

Του Δημήτρη Καζάκη
Όταν μιλάμε για κρίση σήμερα στην Ελλάδα, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε πρώτα απ' όλα για το δημόσιο χρέος. Αν δεν απαντήσεις σήμερα στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, δεν μπορείς να απαντήσεις πειστικά σε τίποτε, ούτε στα εργασιακά, ούτε στα μισθολογικά, ούτε στα ασφαλιστικά, ούτε στο ξεπούλημα των πάντων. Κι αυτό γιατί όλα αυτά, αλλά κι αυτά που έρχονται, πηγάζουν από το πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Η ίδια η κρίση έχει επικεντρωθεί στην κατάσταση του χρέους.
Το εγγενές πρόβλημα του δημόσιου χρέους 

Υπάρχει πρόβλημα με το δημόσιο χρέος ή όλα όσα λέγονται αποτελούν πρόσχημα, μπλόφα ή φόβητρο; Σαφώς και υπάρχει. Η εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού έχει φτάσει να αποτελεί το 35% του ΑΕΠ το 2009. Πράγμα που ισοδυναμεί σχεδόν με το σύνολο των μισθών που πληρώνει κάθε χρόνο η ελληνική οικονομία. 

Σε μια απάντηση σε post του antinews βρήκα το παρακάτω μαργαριτάρι


Νεφέλη says
Τί κέρδισα με το ΠΑΣΟΚ τόσους μήνες……!!!
1. Έκοψα το…τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ….τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)
Η “σούμα”:
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody’s: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα – Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη
Αποτέλεσμα…: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία
ευρώ…(14.903)!!! Είδατε ????
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα !!!!!
Για να μην αναφέρω και… ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Το τέλος της ανοχής

Μαζί τα φάγαμε.

Σαν σύνθημα ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό σε όλη την Ελλάδα.Όλοι γνωρίζουν βέβαια ότι τα χρήματα χάθηκαν σε οικονομικές κομπίνες και αρπαχτές πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά ειναι αλήθεια ότι σε όσους από τους συμπολίτες μας έχουν έλθει σε συναλλαγή και έχουν ωφεληθεί από την εξουσία, η άποψη αυτή φυτεύει μιά μικρή ενοχή. Μια ενοχή που συνδιάζεται απόλυτα με τον φόβο και την αβεβαιότητα, που προέχεται από την απροκάλυπτη ηθική και οικονομική επίθεση που υφιστάμεθα τον τελευταίο χρόνο.Ο συνδιασμός είναι ανίκητος. Φόβος, αβεβαιότητα και ενοχή έχουν σαν αποτέλεσμα μία και μόνη αντίδραση.

Την ανοχή.

Την μοιρολατρική αποδοχή των μέτρων και την μεταφυσική αναμονή καλύτερων ημερών χωρίς καμία αντίδραση. Λές και συμβαίνουν τέτοια θαύματα, στην σημερινή εποχή.

Η εξουσία του ΠΑΣΟΚ όμως είναι αλύπητη. Αφού μας έχει στριμώξει στό έπακρο οικονομικά, αφού μας ονόμασε όλους κλέφτες, αφού μας απειλεί με απίστευτους ελέγχους και αντίστοιχες τιμωρίες, αφού μετέτρεψε την χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο, αφού μας διέσυρε σε όλο τον κόσμο και ισοπέδωσε την εθνική μας υπερηφάνεια, αφού έφτασε την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, αφού μηδένησε την ανάπτυξη, δεν σταμάτησε ούτε σε απλά πράματα. Θέλησε να κόψει από τον Έλληνα ακόμη και το τελευταίο καταφύγιο στη δυστυχία του.

Το τσιγαράκι.

Αυτό που έκανε μαζί με τον καφέ, να πάνε κάτω τα φαρμάκια.Η απαγόρευση αυτή δεν είχε να κάνει με την βλαπτική επίδραση της κακής αυτής συνήθειας. Η απαγόρευση αυτή είναι συμβολική. Κολοέλληνες δεν σας υπολογίζουμε καθόλου. Αν αποφασίσουμε σας επιβάλουμε όποιο μέτρο θέλουμε. Και εσείς δεν έχετε την δύναμη να αντιδράσετε.

Όμως αυτοί που απεργάζονται αλύπητα την ολοκληρωτική εξουθένωση του Ελληνα, δεν υπολόγιζαν ότι το τσιγαράκι θα ήταν η αρχή της αντίδρασης. Δεν τους βγαίνουν οι υπολογισμοί.

Αυτό το τελευταίο βήμα φαίνεται ότι έφερε τον Ελληνα με την πλάτη ακουμπισμένη στόν τοίχο.

Όμηρος