Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ζήτω οι χαφιέδες.

21-10-10-0217.948 καταγγελίες  στο ΣΔΟΕ από συγγενείς, γείτονες, εργαζόμενους  και συνεταίρους. Ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου

Κωμικοτραγικά πράγματα, απόρροια φυσικά και της κυβερνητικής πολιτικής που ασκεί ο Γ. Παπανδρέου, συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στη χώρα μας από μεγάλη μερίδα πολιτών.

Κάτι ασφαλώς  πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα  .  Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος,  εκτός από «στεγνό δόσιμο»  όλα αυτά τα «καρφώματα» και τη βροχή καταγγελιών που δέχεται από τους πολίτες το ΣΔΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το φορο- κάρφωμα πάει σύννεφο αφού χιλιάδες είναι οι Έλληνες που ζήλεψαν τη δόξα του…. αείμνηστου ηθοποιού Αρτέμη Μάτσα (έγινε γνωστός για τους ρόλους του χαφιέ) και  προδίδουν συνανθρώπους τους για φοροδιαφυγή.

Ο καταιγισμός (επώνυμων) καταγγελιών στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές αγγίζει το μυθικό νούμερο  των 17.948.(!).


Συγγενείς καταγγέλλουν…  συγγενείς για πλαστά στοιχεία, γείτονες «καρφώνουν» άλλους γείτονες για παράνομο πλουτισμό και εργαζόμενοι και πελάτες στρέφονται εναντίον επιχειρηματιών τους οποίους κατηγορούν για φοροδιαφυγή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ορισμένες καταγγελίες συνοδεύονται από στοιχεία και έγγραφα, όπως αριθμοί συμβολαίων, αριθμοί πινακίδων πολυτελών αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με το ΣΔΟΕ το 20% των καταγγελιών αυτών έχουν βάση και έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Βέβαια, σε πολλές καταγγελίες το κίνητρο είναι ο φθόνος, οικογενειακές και επαγγελματικές διαφορές, κληρονομικά κλπ.

Πιο ιδιόμορφη καταγγελία ήταν ενός επιχειρηματία, ο οποίος ...κάρφωσε την εταιρία του! Συγκεκριμένα, απουσίαζε στο εξωτερικό και ζήτησε να ελεγχθούν οι πράξεις των αντικαταστατών του.

Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει σε βάρος γιατρών όχι μόνο για φακελάκι, αλλά και για να ελεγχθούν τα περιουσιακά τους στοιχεια





Δεν έχει σημασία από που πήρα αυτή την ανάρτηση. Άλλωστε το γεγονός έγινε γνωστό από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Και στην συνέχεια αγνοήθηκε σαν να ήταν κάτι το φυσικό. Και πώς να μήν είναι φυσικό έτσι που έχουμε καταντήσει οι Έλληνες. Αδιάφοροι, ζήτουλες, ζηλόφθονοι, μισαλλόδοξοι, μικρο απατεώνες, αραχτοί στον καναπέ μας, βλέπουμε στην τηλεόραση όσα συμβαίνουν σε εμάς χωρίς εμάς, ξύνοντας τα όργανά μας, ικανοποιούμαστε μόνο με ότι ικανοποιεί το στομάχι μας και ενοχλούμαστε μόνο όταν αυτό πεινάει. Τότε πηγαίνουμε στο κοντινό δημόσιο συσσίτιο.Ανερυθρίαστοι. Καμία δημιουργική διάθεση. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ερείπιο το σπίτι μας, αρκεί να είναι γκρεμισμένο το σπίτι του διπλανού μας. Εκ των ανωτέρω και ο χαφιεδισμός. 


Υ.Γ. Εν τω μεταξύ γύρω μας άλλοι λαοί, που δεν είναι όμως, τόσο ένδοξοι όσο εμείς, βρίσκονται για πολλές ημέρες στούς δρόμους, εξ αιτίας γεγονότων που σε εμάς δεν θα προκαλούσαν ούτε απλή φαγούρα. Αλλά είπαμε , εμείς είμαστε ένδοξοι.


Ομηρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...