Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Επίδομα 100-300 ευρώ θα δώσει μετεκλογικά η κυβέρνηση



    Γράφει ο Ομηρος

Είναι κοινό μυστικό ότι στίς εκλογές, γίνεται μεγάλο παζάρι με την ψήφο πληθυσμιακών ομάδων που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η οικονομική εξαθλίωση.

Όσο κι αν δεν θέλουν να το ποραδεχθούν οι υποψήφιοι, κάθε κατηγορίας, η ψήφος συνήθως αποτιμάται έναντι αρκετών ευρώ  σήμερα, η σε παλαιότερες εποχές έναντι άλλων υλικών παροχών, κυρίως τροφίμων. Και βέβαια αυτά γίνονται προεκλογικά, διότι ως γνωστόν οι εξαθλιωμένοι έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και βοούν μόνο όταν η αμοιβή πέσει εν τη παλάμη.

Συμβαίνει όμως το εξής πολλές φορές. Οι ψηφοφόροι  "τα παίρνουν" και από τις δύο κύριες αντίπαλες παρατάξεις, και επειδή είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί η τήρηση της συναλλαγής, στό τέλος ψηφίζουν ότι θέλουν.

Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση εκτίμησε ότι ο Έλληνας συνταξιούχος, έχει φθάσει, εξ αιτίας των εμπνευσμένων οικονομικών μέτρων που πήρε, σε τέτοιο βαθμό εξαθλίωσης που είναι έτοιμος να πουλήσει την ψήφο του έναντι 100 έως 300 ευρώ. Μόνο που μου φαίνεται ότι τα χρήματα δεν τα έχουν και αντί να τα δώσουν εν τη παλάμη τα υπόσχονται μετεκλογικά. Δεν πήραν χαμπάρι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λειτουργεί πιά το σύστημα.

Με υποσχέσεις μέσα στην τσέπη τους της γής οι πεινασμένοι, μόνο μαύρισμα μπορούν να δώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...