Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Την αξιοπρέπεια την χάσαμε αλλά φτάνει πια.


Αν υπάρχει έστω και μία μόνο πιθανότητα τα μέτρα που θα ληφθούν μετά τις εκλογές (είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ληφθούν και ουδείς αμφιβάλει) να είναι λιγότερο οδυνηρά για μας, ποιά είναι αυτή η πιθανότητα; Να υπερψηφιστεί ο πασοκισμός και το μνημόνιο ή να καταψηφιστεί και σταλεί ένα μήνυμα προς τους πάντες ότι φτάνει πια ως εδώ και μη παρέκει;.. Να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την βία που έχει ήδη ασκηθεί πάνω στη ζωή μας και να ζητήσουμε και άλλη ή να πούμε, εντάξει βρε πηδηχταράδες! Ο,τι πηδήξατε-πηδήξατε.. Το παραδεχόμαστε ότι έχουμε μια ελαστική έως ανύπαρκτη αξιοπρέπεια και ένα τεράστιο κώλο, αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ!

Απόσπασμα από Sofistis

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πρός ψηφοφόρους




Την Κυριακή πηγαίνουμε όλοι να ψηφίσουμε. 
Δεν αφήνουμε την τύχη της χώρας σε χέρια άλλων. 
Δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς. 
Δεν έχουμε κοντή μνήμη. 
Δεν μας διακρίνει μεγαλοψυχία. 
Δεν συγχωρούμε αυτούς που παρέδωσαν την χώρα σε ξένα συμφέροντα.
Ψηφίζουμε αντιμνημονιακά
Δεν επηρεαζόμαστε από την τρομοκρατία. 
Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες της χώρας και του λαού μας.
Παίρνουμε μαζί και την κακία μας!!!!!!!!
χωρίς περιστροφες

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πού χάθηκαν ρε παιδιά αυτοί οι κουκουλοφόροι;


Εκείνο που εντυπωσιάζει την διεθνή επιστημονική κοινότητα δεν είναι η οικονομική εξέλιξη της «πατρίδος» που οι ταγοί της την “σώζουν” βυθίζοντας την ολοένα και περισσότερο στην μόνιμη χρεοκοπία και στην ανεπίστρεπτη ύφεση που δημιουργεί νέα φτώχεια και στρατιές ανέργων..

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το πόσο μπορεί να αντέξει αυτός ο λαός και να παραμένει απολύτως παθητικός. Γιατί και εις τας καλυτέρας των οικογενειών, όπως εις το Λόντον και εις Παρισίους, γίνονται μαζικές διαδηλώσεις. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος. Ματώνει και καμιά μύτη, καίγεται και κανένα αυτοκίνητο, ενώ οι εκεί δημοσιογράφοι δεν κατακεραυνώνουν τους διαδηλωτές ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας τους στο εξωτερικό.. Ένας ολόκληρος  κόσμος, κάθε ηλικίας, έχει ξεσηκωθεί ενάντια σε μέτρα που μπροστά στα δικά μας φαντάζουν ως απλές οδοντόκρεμες.. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

O εκβιασμός, η κοροϊδία, η λύτρωση

Γράφει ο Όμηρος

Όταν τα οικονομικά δεν  βγαίνουν, και ο κόσμος έχει αγανακτήσει υπερβολικά, τότε παρ' όλο τον ήρεμο χαρακτήρα των Ελλήνων, υπάρχει φόβος για μεγάλη αποτυχία στις εκλογές. Λαμβανομένου υπ' όψιν ότι οι εκλογές στις περιφέρειες, δεν έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, και περιέχουν σημαντικό πολιτικό μήνυμα.
Μπροστά στον κίνδυνο λοιπόν της πανωλεθρίας στήσανε το σκηνικό του εκβιασμού των ψηφοφόρων. Αν δεν μας ψηφίσετε θα πάμε σε εθνικές εκλογές με ότι αυτο συνεπάγεται για την οικονομία της χώρας. Και για να γίνει πιο σαφής ο εκβιασμός ρίξανε το χρηματιστήριο και αυξήσανε τα περίφημα spreads. Επειδή όμως από μόνος του ένας εκβιασμός δεν είναι αρκετός, μπήκε σε ενέργεια ο μηχανισμός στήριξης, με τα ΜΜΕ. Αφού πρώτα ξεκαθαρίστηκαν...... τα οικονομικά των καναλιών !!
Άρχισαν πάλι να εξυμνούνται τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης . Οι δυνατότητες της Ελλάδος πολλαπλασιάσθηκαν ξαφνικά. Η διεφθαρμένη Ελλάδα έγινε το πρότυπο αλλαγών και προόδου διεθνώς. Οι έπαινοι των Ευρωπαίων ετέρων μας πέφτουν βροχή. Για να μην τα πολυλογώ ξαφνικά ένα βράδυ κοιμηθήκαμε φτωχοί και διεφθαρμένοι και ξυπνήσαμε την επομένη , σε μιά άλλη χώρα, ευνομούμενη, με δυνατότητες ανάπτυξης και με υπεύθυνους κατοίκους. Η τσέπη μας μόνο εξακολουθούσε να είναι άδεια. και τα χρέη μας βουνό.
Επειδή όμως ο Έλληνας είναι πεισματάρης και δεν μασάει ξανά την κοροϊδία, μας το ξεκαθάρισαν με τον πιο κυνικό τρόπο. Εθνικές εκλογές δεν είχαμε σκοπό ποτέ να κάνουμε. Έτσι σας το είπαμε μπας και σας συγκινήσουμε και μας λυπηθείτε και μας ψηφίσετε, σαν βλάκες που είστε. Αλλά μια και είστε αδιόρθωτοι σας λέμε ότι εθνικές εκλογές yok. Άλλωστε όπως βλέπετε, έχουμε να ολοκληρώσουμε ένα καταστροφικό έργο, όχι μόνο στην οικονομία αλλά κυρίως στα εθνικά θέματα που τα κάνατε μαντάρα ηλίθιοι Έλληνες μέχρι τώρα, με την επιμονή σας  σε κάτι ασήμαντες ιδέες. Άκου εκεί να μαλώνουμε με τους γείτονες για μερικές βραχονησίδες. Και αυτό πάλι με το όνομα Μακεδονία. Και τι σας πειράζει να λέγονται και οι γείτονες έτσι. Και το Αιγαίο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δεν είναι; γιατί να μην το συνεκμεταλλευτούμε. Ξεχάστε λοιπόν τις εθνικές εκλογές. Πρώτα θα σας διαλύσουμε και μετά βλέπουμε. Άλλωστε εσείς μας δώσατε ισχυρή πλειοψηφία. Τώρα θα βγάλουμε περιφερειάρχη τον Δημαρά και θα έχουμε μετά ακόμη περισσότερους βουλευτές. Και μετά τις εκλογές σας έχουμε και μερικά ακόμη δωράκια. Έτσι για να μάθετε να μην παίζετε μαζί μας.
Όλα αυτά μας δημιουργούν μεγάλο άγχος, μια και βρισκόμαστε σε αδυναμία εξεύρεσης οδού διαφυγής. Αυτό το "δεν πάμε σε εθνικές εκλογές τον κώλο σας να χτυπάτε", δεν μας άρεσε.
Η λύτρωση λοιπόν θα έρθει από το πείσμα του Έλληνα, και από τον ανυπότακτο χαρακτήρα του. Να δούμε θα τολμήσουν να μην πάνε σε εθνικές εκλογές μετά μία πανωλεθρία στις αυτοδιοικητικές;