Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν. Δεν θέλουμε να τα πάρουμε



Ο Richard Wolff είναι καθηγητής Οικονομικών που ειδικεύεται στα Μαρξιανά οικονομικά,την οικονομική μεθοδολογία και την ανάλυση των τάξεων Στην μακροχρόνια καριέρα του, μεταξύ άλλων μαθητής του ήταν και ο ΓΑΠ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κάτω τα χέρια απ΄ τον Φλεβάρη


Γράφει  Μικρός Φωκίων

Κουτσοφλέβαρος από σήμερα και ας απολαύσουμε τον τελευταίο Φλεβάρη με την μορφή που τον ξέρουμε ως τώρα.

Η Μέρκελ απαιτεί ο Φλεβάρης να έχει πλέον 30 ημέρες γιατί θεωρεί ότι είναι μαϊμού κουτσός και παίρνει παράνομα σύνταξη αναπήρου.

Μάλιστα ζητάει η σχετική πρόβλεψη να είναι στο αναθεωρημένο σύνταγμα.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οι γνωριμίες του ΓΑΠ και η εξωτερική πολιτική


Γράφει ο Όμηρος

Ακούγοντας σήμερα το μεσημέρι , στο ραδιόφωνο του Real, τον υφυπουργό εξωτερικών να συνομιλεί με τον Νίκο Χατζηνικολάου, έμεινα για πολλοστή φορά εμβρόντητος με το θράσος που έχουν οι σημερινοί κυβερνώντες, αλλά και την ευκολία με την οποία οι θρασύτατες αυτές απόψεις ξεπερνιούνται χωρίς σχόλιο από έμπειρους δημοσιογράφους, μεταβαλλόμενες με αυτόν τον τρόπο σε βεβαιότητες στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του ακροατή.
Είπε λοιπόν ο υφυπουργός ότι στις συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με αντίστοιχους ομότιμούς του άλλων χωρών, ο πρωθυπουργός λόγω των πολλών διεθνών γνωριμιών του θα μπορέσει να ωφελήσει την χώρα και να επιτύχει συμφερότερα αποτελέσματα. Είναι μία άποψη που από ότι ενθυμούμαι, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον πριν από τις τελευταίες εκλογές, αλλά και αμέσως μετά. Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από τον ΓΑΠ  εξ αιτίας των γνωριμιών του στην διεθνή πολιτική σκηνή. Έτσι απλά και αόριστα.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η γενικότερη αναταραχή στόν χώρο της Ανατολικής Μεσογείου



Ο νυν δικτάτωρ της Αιγύπτου, Μουμπάρακ, με όλα τα χαρακτηριστικά των δικτατόρων, όρισε για πρώτη φορά αντιπρόεδρο ποιον, τον αρχηγό της Αιγυπτιακής ΚΥΠ. Και νέο πρωθυπουργό ποιον, κάποιον στρατηγό από τον στενό του περίγυρο. Και όπως όλοι οι δικτάτορες έχει την ελπίδα ότι ο λαός θα καταπιεί το ψέμα και θα ησυχάσει. Δεν αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς ότι έχει πια επιτελέσει την αποστολή που του ανατέθηκε και θα τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα, όπως συμβαίνει με όλους τους δικτάτορες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι λαοί ξεσηκώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Έχει έλθει ο καιρός για την εκμετάλλευση των πλουσίων ενεργειακών πηγών της περιοχής. Αυτοί που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας ιστορίας, θέλουν νέους πιστούς συμμάχους. Χωρίς τους ανόητους εγωισμούς, υπεροψίες, και  τάσεις ανούσιας ανεξαρτητοποίησης. Απόλυτα ελεγχόμενους. Βάλανε λοιπόν τους μηχανισμούς τους και ξεσήκωσαν τους λαούς. Ναι αυτούς που τόσα χρόνια με διάφορα τεχνάσματα τους κρατούσαν σε ύπνωση και αναντίδραστους, λούμπεν προλετάριους. Αυτούς που σαν και εμάς εξισώνουν την απουσία αυξήσεων με την ελάττωση κατά 25% και πλέον, του εισοδήματός τους, αδιαμαρτύρητα.
Και πολύ σύντομα οι λαοί αυτοί, αφού θριαμβεύσουν και δικαιωθούν οι αγώνες τους, θα βάλουν στο κεφάλι τους, με δόξα και τιμή τους νέους τους δικτάτορες. Και η ιστορία θα επαναλάβει τις διαδρομές της.

Όμηρος