Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Επείγουσα ανάγκη ανάληψης ευθυνών

Γράφει ο Ομηρος

Για να παραμείνουν στην εξουσία τα καθεστώτα, χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους και μεθοδεύσεις, μια και τους λείπει η μοναδική νόμιμη πηγή εξουσίας που είναι η λαϊκή στήριξη.
Η τρομοκρατία, φυσική η οικονομική, η παραπληροφόρηση με την ένοια της διαστρεβλωσης της πραγματικότητας, η καθημερινή πλύση εγκεφάλου, ο προσεταιρισμός ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, με την χορήγηση προνομίων, με απώτερο σκοπό την χρησιμοποίησή τους εναντίον άλλων αγωνιζόμενων ομάδων, είναι μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Συνεπίκουρος σε αυτή την τακτική, ο τύπος που αναλαμβάνει, μέσα από την διαπλοκή, ρόλο όχι 4ης αλλά κύριας εξουσίας.

Όταν παρ' όλες τις προσπάθειες, φαίνεται ότι το καθεστώς δεν πατά καλά στα πόδια του και η οργή και η αγανάκτηση φαίνονται έτοιμες να ξεσπάσουν τότε πρέπει να βρεθεί  ένας  τρόπος, προσωρινής έστω εκτόνωσης τους, μια βαλβίδα διαφυγής.

Εδώ ακριβώς έρχονται να παίξουν τον ρόλο τους, ανούσιες μεμονομένες αντιδράσεις ανομοιογενών κοινωνικών ομάδων, η τοπικών κοινωνιών. Η σπασμωδική αντίδρασή τους, άνευ αντικειμένου κατά τα άλλα, παίρνει με την βοήθεια των ΜΜΕ σημαντικές διαστάσεις.

Αναφέρομαι στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" αλλά και στίς τοπικές αντιδράσεις για τον ΧΥΤΥ της Κεραταίας, που σε γενικές γραμμές όχι μόνο δεν ενοχλούν αλλά βολεύουν το κυβερνητικό καθεστώς.

Την ώρα που στην χώρα μας, έχουν ριζικά ανατραπεί όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, την ώρα που η χώρα μας ξεπουλιέται και διασύρεται διεθνώς, την ώρα που δεν μας αναγνωρίζεται ούτε η ικανότητα διακυβέρνησης της, την ώρα αυτή που δεδομένης και της ανικανότητας της αντιπολίτευσης και της απροθυμίας της να αναλάβει τις ευθύνες της έπρεπε ο λαός να αντιδράσει καθολικά για να από καταστήσει την πραγματική δημοκρατία στην χώρα, έντεχνα κατευθύνεται η οργή του σε ασήμαντες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

H αριστερά έχει γι'αυτό την ευθύνη της διαχρονικά.

Αλλά περισσότερο από όλους την έχει η αξιωματική αντιπολίτευση που περιμένει εφαρμόζοντας μέσα στην ανικανότητά της, για μια ακόμη φορά την τακτική του ώριμου φρούτου. Μη αντιλαμβανόμενη ότι έφθασε ο καιρός για σημαντικές δράσεις και όχι συνενοχή και συμμετοχή. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ηγεσία.

Αν δεν μπορούν να φύγουν να μας αδειάσουν την γωνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...