Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αλλοίμονο


Γράφει ο Όμηρος

Η είδηση από το διαδίκτυο αλλά και από τα έντυπα ΜΜΕ αφήνει άναυδο τον Έλληνα φορολογούμενο και ταλαίπωρο πολίτη:
 "Το κόψιμο τουλάχιστον 20% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και των λειτουργικών δαπανών 15-25% απαιτεί εδώ και τώρα η τρόικα, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμη και αλλαγή της νομοθεσίας, με αυστηρές κυρώσεις για τις διοικήσεις που θα συνεχίσουν να αψηφούν τις εντολές της.

Αρκετές από τις κρατικές επιχειρήσεις, ακόμη
και οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, όχι μόνο αγνόησαν την εντολή του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά επινόησαν και «τρικ» αυξήσεων με μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές υπαλλήλων."

Στα άντρα των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, με την ενεργή συμπαράσταση των οποίων, ήλθε στην εξουσία το καθεστώς, και τοποθετήθηκαν οι αλυσίδες στον Ελληνικό λαό, δεν  υπολογίζουν καμία κυβερνητική εντολή. Απεργούν και είναι γραμμένοι ότι έχουν ρεπό, και με διάφορα άλλα κόλπα παίρνουν ακέραιους τους  μισθούς τους.Και ο Αθηναίος πληρώνει το εισιτήριο 1,4 ευρώ.
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

Ένας φίλος μού έλεγε σήμερα ότι όλοι οι διευθυντές στην ΔΕΗ παίρνουν μισθούς της τάξεως των 5-6 χιλιάδων ευρώ. Εγώ σκέφτομαι άν σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται τα bonus η οι έκτακτες αμοιβές. Τάξεις λοιπόν εργαζομένων εκμεταλλεύονται την θέση τους, την ισχύ που τους παρέχει η υπηρεσία τους, και αμοίβωνται βασιλικά, ενώ ο λαουτζίκος υποφέρει. Του δίνουμε προεκλογικά επίδομα 200-300 ευρώ.

"Από αυτά που μπορούμε" όπως είπε χαρακτηριστικά ο φίλαρχος.

Αλλοίμονό μας. Δεν υπάρχει σωτηρία στόν ορίζοντα. Η χώρα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και εμείς κοιτάζουμε τα συντεχνιακά μας συμφέροντα.

Όπως θα έλεγε και η μάνα μου, "φωτιά θα πέσει να μας κάψει παιδί μου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...