Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ανήσυχος ο Παπανδρέου για την οικονομία


Σε συμπληγάδες η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, σύγκρουση με την αντιπολίτευση στο εσωτερικό.


Με «κομμένα τα φτερά» εμφανίζονται τα τελευταία 24ωρα τόσο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έπειτα από τις επαφές που είχαν στο Βερολίνο και τα πολλά θολά σημεία που έμειναν
αναπάντητα για το ...
τι μέλλει γενέσθαι με τις παραμέτρους που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποπληρώσει ευκολότερα τα δάνειά της.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε στη βουλή λίγες ημέρες μετά από τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ και εμφανώς ανήσυχος για τις εξελίξεις αφενός δεν διέψευσε τα λεγόμενα του Στρος –Καν για τις από κοινού συζητήσεις σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές αφετέρου θέλησε να κρατήσει χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών για τις εξελίξεις στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής λέγοντας πως «δεν επιτρέπεται ούτε η υπερβολική αισιοδοξία, ούτε η μιζέρια».

Πάντως ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι εγκαινιάζει μία νέα γραμμή άμυνας απέναντι στη σκληρή θέση του Βερολίνου καθώς και χθες επανέλαβε ότι η Ε.Ε. πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ευθύνης συνδέοντας έτσι τις τύχες των δανειστών μας με το εάν θα τα καταφέρει ή όχι η Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε χθες ότι η χώρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να περικοπούν συντάξεις και μισθοί.


Ο κ. Παπανδρέου πάντως αυτή τη φορά δεν θα πάει στις Βρυξέλλες έχοντας μαζί του την κατ' αρχήν στήριξη του Αντώνη Σαμαρά. Το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας είναι εκρηκτικό και η ΝΔ συνεχίζει να στοχοποιεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο καλεί σχεδόν καθημερινά να παραιτηθεί.

Χθες η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα από παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε επιπρόσθετα μέτρα, θέτοντας έτσι θέμα αξιοπιστίας για τον υπουργό των Οικονομικών.

Μάλιστα, σε αυτή τη στρατηγική της η ΝΔ φαίνεται πως βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος έθεσε και εκείνος θέμα Παπακωνσταντίνου απευθυνόμενος χθες προς τον κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος πάντως ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να το βάλει…στα πόδια. «Η παραίτηση δεν μου πέρασε από το μυαλό» δηλώνει την ώρα που εντείνονται οι γκρίνιες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Χθες ο Π. Οικονόμου μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» τόνισε πως «το μνημόνιο πνέει τα λοίσθια, έχει αποθάνει προ πολλού γιατί συνεχώς τροποποιείται. Αποδεικνύεται ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα και όλο αλλάζουμε».

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός επιλέγει να ανοίξει μέτωπο και με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Αλ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ευθέως ότι «εξαπάτησε» τον ελληνικό λαό με ψέματα για το ΔΝΤ προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπανδρέου ο οποίος χτύπησε στα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου μιλώντας επί της ουσίας για διάσπαση του κόμματος με ευθύνη του σημερινού του Προέδρου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...