Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Η Τουρκία ζει έξω από τη διεθνή έννομη τάξη»

Δριμεία κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη

Σκληρή κριτική στη στάση της Τουρκίας με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Ελλάδα, ασκεί η Ντόρα Μπακογιάννη και δηλώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα βελτιωθούν όσο η γειτονική χώρα «ζει σε έναν εντελώς δικό της κόσμο, έξω από τη διεθνή έννομη τάξη».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε θετικό οι δύο ...
κυβερνήσεις να βρίσκονται σε επαφή ακόμα και αν διαπιστώνονται διαφωνίες. Τόνισε, όμως, πως όλα τα κατοικημένα νησιά διεθνώς έχουν υφαλοκρηπίδα και ως εκ τούτου είναι μη αντιληπτό τι εξυπηρετεί η οποιαδήποτε ειδική γεωγραφική αναφορά στο Καστελόριζο.

Η κα. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών που ισχυρίστηκε ότι δεν γίνονται πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, αποδοκίμασε την πρόταση για άρση του casus belli με αντάλλαγμα την απεμπόληση του δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών της υδάτων, αναφέροντας ότι «ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζουν πως στερείται κάθε νομικής και ηθικής βάσης».

Αναφερόμενη στη μουσουλμανική κοινότητα, είπε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αποτελούν αντικείμενο των διμερών σχέσεων για να υπάγονται στην αρχή της αμοιβαιότητας. «Αυτό περίτρανα αποδεικνύεται άλλωστε αν κοιτάξει κανείς τα συγκριτικά πληθυσμιακά μεγέθη της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και της μουσουλμανικής της Θράκης», συνέχισε και πρόσθεσε: «Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν η Ελλάδα εφάρμοζε την αρχή της αμοιβαιότητας».
newpost
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...