Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Με δύο «όχι» από το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα


Με δύο "όχι" από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία για τη δόμηση στα νησιά ολοκληρώθηκε τελικά η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα, που άναψε φωτιές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι γενναίες υποχωρήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν τις ...
ενστάσεις όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς η Βάσω Παπανδρέου και ο βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης καταψήφισαν την τροπολογία που απαγορεύει την δόμηση σε οικόπεδα με κλίση πάνω από 40% σε 24 νησιωτικές περιοχές.

Η εν λόγω τροπολογία την οποία κατέθεσε ο Νίκος Σηφουνάκης είναι ανοιχτός λογαριασμός από το παρελθόν ανάμεσα στη Βάσω Παπανδρέου και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος. Ο Νίκος Σηφουνάκης το 2002 ως Υπουργός Αιγαίου είχε φέρει αντίστοιχη ρύθμιση με προεδρικό διάταγμα, το οποίο στη συνέχεια κατήργησε η Βάσω Παπανδρέου όταν ανέλαβε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Τώρα, ο κ. Σηφουνάκης επανέφερε τη ρύθμιση, η οποία όμως προσέκρουσε στα εμπόδια Βάσω Παπανδρέου και Γιώργου Παπαμανώλη.
Την τροπολογία καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε παρών.

Το α. 9 πάντως για τη δόμηση στις περιοχές νατούρα το οποίο είχε αποτελέσει κόκκινο πανί για τους κυβερνητικούς βουλευτές, ψηφίστηκε τελικά από ολόκληρη την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την τέταρτη κατά σειρά τροποποίηση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει η Τίνα Μπιρμπίλη μετά το τελεσίγραφο τουλάχιστον 20 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, που υπήρξε αποτέλεσμα του ‘’παζαριού’’ της Υπουργού Περιβάλλοντος με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που υφίστανται μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τις οικίες πολεοδομικές διατάξεις.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...