Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αναπόφευκτος ο ανασχηματισμός

Αλαλούμ στην Αθήνα την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει κρίσιμη μάχη στην Ε.Ε. Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση μετά και την παραίτηση του γ.γ του υπουργείου οικονομικών κ. Γεωργακόπουλου. Την ίδια στιγμή που στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού για μια λύση που θα δώσει ανάσα αν όχι λύση στην ελληνική κρίση, στην Αθήνα η κυβέρνηση βρίσκεται ...
κυριολεκτικά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Κορυφαία στελέχη μιλούν πλέον ευθέως για «αναπόφευκτο ανασχηματισμό» και δεν αποκλείουν αυτή να είναι η πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού αμέσως μετά την επιστροφή του από την σύνοδο της 25ης Μαρτίου. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες «αν ήταν εφικτό ανασχηματισμός θα είχε γίνει από... χθες».

Η παραίτηση Γεωργακόπουλου είναι σημάδι πολύ χαρακτηριστικό . Πρόκειται για τον τέταρτο γενικό γραμματέα που παραιτείται. Μόνο που ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν ο γενικός γραμματέας αρμόδιος για τα έσοδα. Τον πιο κρίσιμο τομέα κυβερνητικού έργου, εκεί που η χώρα δίνει συνεχώς εξετάσεις στο ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Οι ουδέποτε καλές σχέσεις του κ. Γεωργακόπουλου με τον Γ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα πήραν χαρακτήρα ανοιχτής ρήξης με τον ένα αξιωματούχο να κατηγορεί τον άλλον για την μεγάλη υστέρηση των εσόδων και το στοίχημα που όπως όλα δείχνουν χάνεται.

Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει τα στοιχεία του α’ διμήνου που δείχνουν τεράστια υστέρηση στην είσπραξη εσόδων, ύψους 750-800 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων που τέθηκαν στο Μνημόνιο Νο 4. Τα έσοδα τον Φεβρουάριο κατέγραψαν περαιτέρω μείωση σε σχέση με τον Ιανουάριο, με την πτώση να φθάνει στο 9,5% σε ετήσια βάση.....

Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...