Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Σκέψεις γύρω από το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων

 Γράφει ο Όμηρος


Δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Γκρουέφσκι:
«Μέχρι σήμερα, είχαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό έξι συναντήσεις και ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε μια. Ελπίζω ότι οι μελλοντικές συναντήσεις θα είναι πιο ουσιαστικές και δεν θα είναι μόνο τυπικές. Εγώ πάντα ήθελα να συναντώ τον άνθρωπο με τον οποίο, θεωρητικά, θα μπορούσα να επιλύσω ένα σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα μας και πιθανόν, εάν και η άλλη πλευρά το επιθυμεί αυτό, θα συναντηθώ τόσες φορές όσες θα είναι αναγκαίο. Ελπίζω ότι αυτές οι συναντήσεις θα είναι πιο ουσιαστικές και δεν θα είναι μόνο τυπικές. Ελπίζω ότι σε αυτές θα μιλήσουμε πραγματικά και θα αναζητηθεί πραγματική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε». Χαρακτήρισε απαραίτητη τη βούληση για επίλυση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται με μισή ώρα συζήτηση «από την οποία ο μισός χρόνος καταναλώνεται για τυπικότητες ή σπαταλάται με μη ουσιαστικό τρόπο». «Καλώ σε σοβαρή προσέγγιση για την επίλυση αυτού του ζητήματος» κατέληξε.


Κατ' αρχήν θα ξεκινήσω με το χιλιοειπωμένο ότι δεν συζητά κανείς εθνικά θέματα όταν βρίσκεται στριμωγμένος στην γωνία. Και αυτή την χρονική περίοδο η Ελλάδα, εξ αιτίας της οικονομικής της αδυναμίας μπορεί να υποστεί πολλών ειδών εκβιασμούς.
Στην συνέχεια θα πω το επίσης χιλιοειπωμένο, ότι αυτή η περιοχή ποτέ ιστορικά δεν περιείχε στην ονομασία της οποιοδήποτε συνθετικό που να θυμίζει Μακεδονία.
Τρίτον θα αναφέρω ότι από όλους τους αρχηγούς του κρατιδίου των Σκοπίων , ο πιο αδιάλλακτος, με τον οποίο δεν θα περίμενε κανείς καμία πρόοδο συνομιλιών είναι ο Γκρουέφσκι. 
Τι συμβαίνει και ζητά τώρα ουσιαστικές συνομιλίες; Μα είναι προφανές ότι τώρα αισθάνεται ότι παίζει εντός έδρας και με μιλημένο διαιτητή, μιά και έχει το ίδιο αφεντικό με τον δικό μας τον ΓΑΠ. Υπολογίζει λοιπόν ότι το αφεντικό τους θα  υπαγορεύσει την λύση, η οποία θα είναι πρός το στενό συμφέρον του κρατιδίου του, μια και στό παρελθόν έχουν φανεί οι προθέσεις .
Θα αναφέρω επίσης ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται μόνος του για τόσο σημαντικά θέματα. 
Οφείλει ο ΓΑΠ, προτού προβεί σε κάποια διαπραγμάτευση, να συνεννοηθεί με όλη την αντιπολίτευση, να ενημερώσει τους αρχηγούς για ότι συζήτησε στις έξι συναντήσεις που αναφέρει ο Γκρουέφσκι και αν δεν κριθεί η περίσταση πρόσφορη, να αναβάλλει κάθε συζήτηση επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων. 
Σε εναντία περίπτωση αυτός και το κόμμα του θα είναι υπόλογοι απέναντι στον Ελληνικό λαό για μιά ακόμη προδοσία. Να μην ξεχνούν ότι ο χειρισμός της διένεξης των Ιμίων και η μετατροπή Ελληνικού εδάφους σε γκρίζα ζώνη, είναι πολύ πρόσφατη, και οποιαδήποτε απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας απέτυχε. Η καθαρή αλήθεια έχει αποκαλυφθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...