Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μπλόφα του Γιώργου προκάλεσε το δημοσίευμα του Spiegel!


Μια εκδοχή που προκαλεί ανατριχίλα έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την προβοκάτσια του Spiegel σχετικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή με δική της πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η Ελλάδα είναι αυτή που προκάλεσε το δημοσίευμα, με κοινή απόφαση Γ. Παπανδρέου- Γ. Παπακωνσταντίνου! Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός και...
 ο υπουργός Οικονομικών φέρονται να έστειλαν προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. που θα συμμετείχαν  στην μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο, πιθανά σενάρια για την ελληνική οικονομία. Και μεταξύ αυτών (των σεναρίων) θέλοντας να μπλοφάρουν (!) έστειλαν και αυτό που προέβλεπε το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή!


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αντιλήφθηκε την ελληνική μπλόφα και στη συνέχεια, η πληροφορία διέρρευσε στο Spiegel (ενδεχομένως και από τον ίδιο τον Σόιμπλε) και επήλθε η... πανωλεθρία.

Σύμφωνα με το ανατριχιαστικό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας”  ο Γ. Παπανδρέου, επανήλθε στη λογική του “περιστρόφου” με την παρότρυνση των ΗΠΑ που επιθυμούν να διεμβολίσουν την Ευρώπη.

Το σενάριο αυτό, επιβεβαιώνει έμμεσα ο Κρίστιαν Ράιερμαν, ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel» που υπέγραψε το ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

«Στα μέσα της εβδομάδας κανονίστηκε η συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Ο λόγος ήταν ότι αρκετοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες ήξεραν και φοβούνταν πως η ελληνική κυβέρνηση σκεφτόταν την πιθανότητα να φύγει από την ευρωζώνη. Ήταν μια συνάντηση “συναγερμού” που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα και από τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα στο Château de Vianden στο Λουξεμβούργο», υπογραμμίζει ο κ. Ράιερμαν.

Ενδεχομένως αυτός να ήταν και ο λόγος που η Ελληνική κυβέρνηση άργησε να αντιδράσει και χρειάστηκε δύο ολόκληρες ώρες για να διαψεύσει ένα δημοσίευμα που αν δεν ήταν βράδυ Παρασκευής, με τις αγορές κλειστές, θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία.

Παραθέτουμε στη συνέχεια, το επίμαχο απόσπασμα του ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” που υπογράφουν οι Δ. Π. Δήμας και Θ. Τσίτσας, ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη αντιστοίχως:

Νέο περίστροφο 
Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου πήγε να βάλει και πάλι το... «περίστροφο» στο τραπέζι, αλλά αυτό εκπυρσοκρότησε πριν καν προλάβει να το ακουμπήσει κάτω και, για άλλη μια φορά, οι σφαίρες πήραν τον ίδιον. Δηλαδή, όπως λέμε, «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» και παρ' ολίγον, μάλιστα, να οδηγήσει τη χώρα σε σοβαρές περιπέτειες...

Κατά μία βαρύνουσα άποψη, ο κ. Παπανδρέου «ή δεν έχει βάλει μυαλό ή εξακολουθούν να του το ξεσηκώνουν οι Αμερικανοί» και, για άλλη μια φορά, πήγε να τα βάλει με τους Γερμανούς. Αυτοί «διέγνωσαν» την μπλόφα του και, μέσω του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ», τον «έριξαν στο καναβάτσο». Κατόπιν, ο ίδιος και οι επιτελείς του έτρεχαν να τα μαζεύουν με διαψεύσεις πως η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να βγει από την ευρωζώνη και κατηγορούσαν για «προβοκάτσια» το περιοδικό, αλλά κατά βάθος ήξεραν πως έπεσαν στο λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν...

Συνομιλητής της «Ε» περιέγραψε το θρίλερ της περασμένης Παρασκευής σε μια φράση: «Σας ρεζίλεψαν. Προσπαθήσατε αρχικά να μπλοφάρετε ότι θα επιστρέψετε στη δραχμή και μετά η Καγκελαρία, με μια κίνηση τακτικής, έκανε τη διαρροή, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα εκβιάζει την ευρωζώνη. Βρεθήκατε στη θέση να διαψεύδετε τους πάντες...».

«Άραγε, ο Παπανδρέου θέλησε να το παίξει κορόνα-γράμματα;», αναρωτιούνται οι συνομιλητές της «Ε» και προσθέτουν ότι «προφανώς αυτός δεν διδάχθηκε κάτι από την προηγούμενη εμπειρία του, όταν απειλούσε τους Γερμανούς ότι θα πάει στο ΔΝΤ αν δεν δώσουν λεφτά στην Ελλάδα». Ήταν η εποχή του περίφημου περίστροφου πάνω στο τραπέζι. «Τότε και τώρα οι απειλές του έπεσαν στο κενό» κατά τους ίδιους κύκλους, και «επιπλέον, αν ο κ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει την ευρωπαϊκή δυναμική των πραγμάτων, τότε οι συνθήκες δυσκολεύουν έτι περαιτέρω».

Υπόγειες διαβουλεύσεις 
Επί τη ευκαιρία αυτών των σχετικών παρατηρήσεων, τίθεται ευλόγως και εγκύρως το ερώτημα κατά πόσον οι κινήσεις Παπανδρέου είναι αυτόφωτες ή ετερόφωτες, οπότε λογικά η σκέψη πηγαίνει στις υπόγειες διαβουλεύσεις που διατηρεί με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι, όπως έχει επισημανθεί στο παρελθόν από την «Ε», έχουν «δει» την Ελλάδα, επί των ημερών του σημερινού πρωθυπουργού, ως «σημαία ευκαιρίας» για να διεμβολίσουν την Ευρώπη και δη τους Γερμανούς.

Η «φωναχτή» στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, για τη μέσω του ελεγχόμενου από αυτούς ΔΝΤ στήριξη της Ελλάδας, είναι άκρως ενδεικτική και είναι αξιοσημείωτο το πόσον ο Γκάιτνερ και οι παρ' αυτώ έχουν καταστεί «προσβάσιμοι» στους επιτελικούς παπανδρεϊκούς κύκλους, μέσω του γνωστού πλέον... BlackBerry
Newpost


Διαβάστε περισσότερα: http://anemistiras.blogspot.com/2011/05/spiegel_09.html#ixzz1Lvuo99AS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...